ABD'li komutan: Suriye'den çekilme için tarih ve baskı yok

ABD'li komutan: Suriye'den çekilme için tarih ve baskı yok

ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Joseph Votel, Suriye'deki Amerikan askerlerinin ne zaman çekileceğinin belirsiz olduğunu söyledi. Votel, "Şu an, belirli bir tarihte çekilmemiz konusunda üzerimde bir baskı yok" dedi.

ABD’nin Ortadoğu’daki askerlerinden sorumlu olan Merkez Kuvvetler Komutanı Orgeneral Joseph Votel, Suriye’deki askerlerin çekilme zamanlaması konusunda baskı altında olmadığını söyledi. Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi’nde konuşan Votel, “Çekilmeyi belirleyen şey elbette, IŞİD’i yenilgiye uğratmak olan görev tanımımız. Öncelikli odak noktamız bu ve güçlerimizi korumak. Kendi güçlerimize risk oluşturacak şekilde çekilmiyoruz. Şu an, belirli bir tarihte çekilmemiz konusunda üzerimde bir baskı yok” dedi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın çekilme kararını kendisine danışmadığını açıklamış ve çekilmeye karşı çıkmış olan Amerikalı komutan, IŞİD’le mücadelenin sona ermekten çok uzak olduğunu görüşünü de paylaştı. Votel, IŞİD’in yeniden güçlenmeye hazır olduğunu belirterek, “Halifeliği fiziksel olarak azaltmak büyük bir askeri başarı. Ancak IŞİD ve şiddet yanlısı aşırıcılığa karşı savaş sona ermekten çok uzak ve görevimiz hâlâ aynı” diye konuştu.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.