ABD'de Trump'ın Suriye kararına karşı hamle geliyor

ABD'de Trump'ın Suriye kararına karşı hamle geliyor

ABD Başkanı Donald Trump'ın kendi partisi içindeki en önemli destekçilerinden biri olan Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, Suriye'deki son gelişmelere tepki gösterdi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine harekâtına yeşil ışık yakması, harekât bölgesinden asker çekme kararı alması ve IŞİD’li tutukluların sorumluluğunu da Ankara’ya bırakması kendi partisi içinden tepki çekti. Cumhuriyetçi Parti içinde Trump’ın en önemli destekçilerinden biri olan kıdemli Senatör Lindsey Graham, Suriye konusundaki son gelişmelere bayrak açtı.

Fox News’a konuşan Graham, “Bu, IŞİD’in yeniden ortaya çıkmasına yol açacaktır, tüm bunların en büyük kazananı İranlılar olacaktır ve bu çok kötü” kötü. Graham, Trump’ın kararını ‘öngörüsüz ve sorumsuz’ diye niteledi; Senato’ya kararın gözden geçirilmesi çağrısı yapan bir karar tasarısı hazırlayacağını açıkladı.

Graham Twitter üzerinden yaptığı açıklamada da, Trump’ın kararının ayrıntılarını henüz tam olarak bilmediğini ve ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’yla bir telefon görüşmesi yapmaya hazırlandığını belirtip, “Eğer basındaki haberler doğruysa, bir felaket geliyor” dedi. Graham, bu kararın olası sonuçlarını ‘IŞİD’in geri dönüşü, Kürtlerin Esad ve İran’la ittifak kurması, Türkiye’nin ABD Kongresi’yle ilişkilerini yerle bir etmesi, Kürtleri terk etmesi nedeniyle ABD’nin onurunu lekelemesi’ olarak listeledi.

‘TASARIYA PARTİLERÜSTÜ DESTEK BEKLİYORUM’

ABD’li senatör, “Ayrıca, bu plan hayata geçerse, Senato’da bu karara karşı çıkan ve tersine çevrilmesini isteyen bir tasarı sunacağım. [Bunun] Her iki partiden de güçlü destek almasını bekliyorum” ifadelerini kullandı.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.