ABD: Türkler Menbic merkeze girmeyecek

ABD: Türkler Menbic merkeze girmeyecek

Pentagon sözcüsü Eric Pahon: Öngörülebilir bir gelecekte Türkler Menbiç’e girmeyecek. Şehir merkezi içinde olmayacaklar.

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Eric Pahon, Türk askerinin Suriye’nin Menbic kentinin içine girmesinin ‘söz konusu olmadığını’ söyledi. Pahon, “Öngörülebilir bir gelecekte Türkler Menbiç’e girmeyecek. Şehir merkezi içinde olmayacaklar” dedi.

Hürriyet’in Washington temsilcisi Cansu Çamlıbel ile bir söyleşi yapan Pahon, ‘Menbic’de yol haritasının ne zaman tamamlanacağına’ ilişkin soruya şu yanıtı verdi: “Bakın, yol haritası beraber çalışabilmemiz için genel bir anlaşmaydı ve biz şimdi bundan sonraki adımları inşa ediyoruz. Öngörülebilir bir gelecekte Türkler Menbiç’e girmeyecek. Şehir merkezi içinde olmayacaklar.

Pahon, “Ama Türk tarafı hep başından beri ‘Menbiç’in güvenliğini Amerikalılarla birlikte biz sağlayacağız’ dedi. Yol haritası uyarınca durum bu değil mi?” sorusuna yanıtında da “Türkler şehrin içine gelmeyecek” dedi; ‘ortak devriyenin şehir merkezinde olmayacağını, şehrin dışında olacağını’ söyledi.

‘ÇEKİLME YAKIN DEĞİL’

Pentagon sözcüsü, ABD’nin Suriye’den çekilmesinin Başkan Donald Trump’ın söylediği gibi 2018 sonunda gerçekleşmeyeceğini de belirterek, çekilme hakkında “Menbiç meselesini çözüme kavuşturup, güvenlik ve istikrarı sağladıktan sonra. DEAŞ’ı tamamen yenilgiye uğrattıktan sonra” ifadelerini kullandı. (Kaynak: Hürriyet)

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.