ABD Trump'ın akıl sağlığını konuşuyor

ABD Trump'ın akıl sağlığını konuşuyor

ABD’de yayımlanan ‘Ateş ve Öfke: Trump’ın Beyaz Sarayı’nın İçinden’ isimli kitap, Başkan Donald Trump’ın akıl sağlığını da tartışmaya açtı.

Gazeteci Michael Wolff’un kaleme aldığı, Trump’ın yayımlanmasını engellemeye çalıştığı ve ilk baskısı ilk günden tükenen kitaptaki iddialardan biri de, Trump’ın psikolojisi hakkındaydı. Kitapta, Beyaz Saray çalışanlarının ‘başkanın akli gücünü yitirmekte olduğuna’ inandığı belirtiliyordu. İddiaya göre Trump yakın dostlarını zaman zaman tanımıyor, bazı şeyleri tekrar tekrar söylüyordu.

Wolff kitabın yayınlanması sonrası verdiği bir röportajda da, Trump’ın etrafındaki insanların ‘yüzde 100’ünün’ başkanlık görevine uygun olup olmadığını sorguladığını öne sürüp, “Beyaz Saray çalışanları onu bir çocuk gibi anlatıyor. Her daim taltif edilmeye ihtiyacı var. Her şey onunla ilgili. Bu adam okumuyor, dinlemiyor” demişti.

‘AKIL SAĞLIĞINI HİÇ SORGULAMADIM’

İşte bu tartışma, ABD Dışişleri Bakanı Tillerson’ın bile açıklama yapmak durumunda kalmasına yol açtı. Tillerson, başkanın akıl sağlığından hiç şüphe duymadığını söyleyip, “Akıl sağlığını sorgulamak için bir neden göremiyorum”dedi. CNN’e konuşan Tillerson, Trump’ın ‘geçmişin tipik başkanlarından farklı olduğunu’ söyleyerek, “Bence bu gayet iyi biliniyor. Amerikan halkının onu seçme sebebi de bu” yorumu yaptı.

Tillerson’ın geçen sene Trump’a ‘moron’ dediği öne sürülmüş, iddia yalanlanmıştı.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.