ABD ile Taliban arasında ön anlaşma

ABD ile Taliban arasında ön anlaşma

ABD ile Taliban arasındaki görüşmelerde 'ön anlaşma' sağlandığı belirtiliyor. Görüşmelerde, Taliban'ın gelecekte kurulacak bir hükümetin parçası olması ve terör saldırılarını önlemek gibi bir görev üstlenmesi de ele alındı.

ABD ile Taliban arasında Katar’da yapılan barış görüşmelerinin 25 Şubat’ta başlaması konusunda geçici bir anlaşmaya varıldığı kaydedildi. Taslak anlaşmada, ABD askerlerinin anlaşmanın imzalanmasının ardından 18 ay içerisinde Afganistan’dan ayrılması maddesi de yer alıyor.

Katarlı bir yetkili “Taraflar, 25 Şubat’ta yeniden bir araya gelinmesi hususunda geçici olarak anlaşmaya vardı” derken, Reuters’a konuşan üst düzey bir ABD’li yetkili de görüşmelerde ilerleme kaydedildiğini doğruladı. ABD’nin Afganistan’da kalıcı bir askeri varlık istemediğini savunan yetkili, Taliban’la görüşmelerde yabancı askerlerin çekilmesi ve terörle mücadele konularında ilerleme sağlandığını söyledi. Buna göre, anlaşma çerçevesinde Taliban’ın gelecekte kurulacak bir hükümetin parçası olması ve terör saldırılarını önlemek gibi bir görev üstlenmesi de masada.

Ancak yetkili, ateşkes sağlanmadan çekilmeye başlamayacakları şartını da dile getirdi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.