ABD Dışişleri Bakanı Pompeo: İstikrarsızlıktan Erdoğan sorumlu

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo: İstikrarsızlıktan Erdoğan sorumlu

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın görüşmeyeceğini söylediği ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Türkiye ziyareti için "Görüşme beklentisi içindeyiz. Trump kendisiyle yüz yüzde görüşmemizin önemli olduğu hissiyatında" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Suriye’nin kuzeydoğusundaki Barış Pınarı Harekatı’nı durdurmaya ikna etmek için Ankara’ya gönderdiği yetkililerden biri olan ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Fox Business Network’e son durumla ilgili açıklamalar yaptı.

Pompeo, Türkiye’nin Barış Pınarı Harekatı’nın yarattığı durumla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:

* Suriye’deki duruma bir çözüm bulma arayışındayız.

* ABD’nin amacı ABD-Türkiye ilişkilerini koparmak değil, Türkiye’yi bu tür davranışlara girme kapasitesinden mahrum bırakmak.

* ABD Suriye’de vakum oluşmamasını garantiye almak için uğraşıyor.

* Bölgedeki istikrarsızlıktan Erdoğan sorumludur.

* Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşme beklentisi içindeyiz. Başkan Trump bunu ABD hükümetinin en üst düzeyinde yapıp kendisiyle yüz yüzde görüşmemizin önemli olduğu hissiyatında; Erdoğan’ın durması lazım, Suriye’ye bu istilayı durdurması lazım. (Sputnik)

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.