ABD Başkanı Biden: Putin bir katil

ABD Başkanı Biden: Putin bir katil

Rusya’nın ABD’nin seçimlerine karıştığına dair iddialarını yalanlamasının ardından konuşan Biden, 'Putin, seçimlere karıştığı için bedelini ödeyecek' dedi.

ABD Başkanı Joe Biden, "Bence Rus lider Putin bir katil" dedi.

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya’nın ABD seçimlerine karıştığına dair iddialar üzerine çok sert açıklamalar yaptı.

Dış politikada göreve geldiği günden beri alçak bir tonda açıklamalar yapan Biden, ABC’ye çıktı ve Rusya’ya sert tepki gösterdi.

Rusya’nın ABD’nin seçimlerine karıştığına dair iddialarını yalanlamasının ardından konuşan Biden, “Putin, seçimlere karıştığı için bedelini ödeyecek” dedi.

Biden, “Bence, Rusya’nın lideri Putin bir katil” ifadesini kullandı.

Açıklamanın ardından Rus rublesi dolar karşısında yüzde 1'i aşan kayıp yaşadı.

DÜN İSTİHBARAT RAPORU YAYINLANMIŞTI

Geçtiğimiz gün ABD Ulusal İstihbarat Direktörlüğü tarafından yayımlanan 15 sayfalık değerlendirme raporunda, Rusya'nın Demokrat aday Joe Biden'a karşı "dezenformasyon" içeren iddiaları yaydığı ifade edilmişti. Raporda, Biden ailesi ile Ukrayna arasında olduğu iddia edilen bazı finansal işlemlerle ilgili haberlerde Moskova'nın parmağının olduğu öne sürülmüş, söz konusu iddialarla Biden'ın adaylığının yıpratılmaya çalışıldığı belirtilmişti.

İran'ın da Donald Trump aleyhindeki bazı "dezenformasyon kampanyalarını" yürüttüğü öne sürülen raporda, Çin'in ABD ile ilişkilerinde istikrar arayışında olduğu ve seçimlere müdahale etme gibi bir amaç taşımadığını sonucuna ulaşıldığı değerlendirmesine yer verilmişti.

Raporda, Rusya ve İran ölçeğinde olmasa da Venezuela, Küba ve Hizbullah'ın da seçimlere etki etmeye yönelik girişimler içinde oldukları sonucuna ulaşıldığı bilgisi de paylaşıldı.

3 Kasım 2020'deki başkanlık seçimlerini Biden kazanmış ve 20 Ocak'ta göreve başlamıştı.

AFGANİSTAN'DAN ÇEKİLME

Biden ABD'nin Afganistan'dan çekilme takvimine ilişkin değerlendirmelerde de bulundu. ABD Başkanı Biden ülkesinin Afganistan'dan çekilmesinin 1 Mayıs'ın ötesine geçebileceğini ifade etti.

COVID-19 SALGINI

Ülkede devam eden salgın önlemleriyle ilgili de konuşan Biden kurallara uyulmadığı sürece yeni tip Coronavirus'te (Covid-19) 4 Temmuz takvimine erişmenin mümkün olamayacağını belirtti.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.