ABD Başkan Yardımcısı Pence İsrail'e gitmiyor!

ABD Başkan Yardımcısı Pence İsrail'e gitmiyor!

ABD'nin Kudüs kararının tartışıldığı bir dönemde, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'in İsrail ziyareti ertelendi. Haaretz'e konuşan kaynaklar, erteleme kararının Ortadoğu politikasındaki krizden kaynaklandığını söyledi.

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, ülkesinin tepki çeken Kudüs kararından sonra yapacağı İsrail ziyaretini erteledi. Pence’in erteleme kararına ABD’deki vergi reformu görüşmeleri gerekçe gösterilse de zamanlama dikkat çekti.

İsrail basını, Pence’in önümüzdeki hafta pazartesi başlaması planlanan ziyaretinin çarşamba günü başlayabileceğini yazdı. Ancak ziyaretin kesin tarihi belli değil. İsrail gazetesi Haaretz’e konuşan kaynaklar ise ertelemenin ABD’nin Ortadoğu politikası konusunda yaşadığı krizden kaynaklandığını söyledi.

Pence’in Ortadoğu ziyareti, ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararını duyurduğu konuşmasında açıklanmıştı. Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas ile Mısır’daki Kıpti Kilisesi, Kudüs kararına tepki olarak Pence ile görüşmeyeceklerini açıklamıştı.

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.