9.5 lira olacaktı 15.5 TL olabildi!

9.5 lira olacaktı 15.5 TL olabildi!

Damacana suda 9.5 TL olarak belirlenen tavan fiyatın büyük şirketlerce neden uygulanmadığını soran CHP'li Gürer'e yanıt: Bakanlığımız takipte.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, damacana su ile ilgili açıklanan 9.5 TL tavan fiyatın uygulamada büyük şirketlerce hiç uygulanmadığını belirterek, “Sucular ve Meşrubatçılar Esnaf Odası, 19 litre damacana su için 9.5 lira tavan ücret belirlemişti. Gerek esnaf odasına gerekse İTO’ya bağlı tüm esnafların bu tarifeye uyma zorunluluğu yok mu?” dedi.

Gürer, tarifenin üzerinde bir tutarla su satışı gerçekleştiren işletmelerin odaya veya ilgili kurum ve kuruluşlara bildirilmesi gerektiğini söyleyerek, “Damacana su büyük firmalarca 9.5 liraya indirilmediği gibi büyük kentlerde 15.5 TL satılmaya devam ediyor. Tüketici yanıltılıyor” dedi.

BAKANA SORDU

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, durumun açıklığa kavuşması için Ticaret Bakanlığı’na yönelttiği yazılı soru önergesiyle, ambalajlı su sektöründeki yüksek fiyat artışına dikkat çekti. Bakan Ruhsar Pekcan, firmalara fiyat artışlarının gerekçelerini sorduklarını ve konuyla ilgili çalışmaların titizlikle sürdüğü cevabını verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, döviz kurlarındaki dalgalanmalar, enflasyon artışı ve ekonomik göstergeleri kötüye gidişinin ardından bir çok üründe fiyatlar arttı. Ambalajlı su sektöründe büyük firmalar ulaşım maliyeti gerekçesi ile fiyat artışına yöneldi. Gürer yazılı soru önergesiyle bakana durumu sordu.

Ömer Fethi Gürer, Ticaret Bakanlığı’na yönelttiği yazılı soru önergesinde, “Fiyatının tarifeye bağlı olduğu damacana sular için belirlenen üst limit olan (19 litre) 10 liranın üzerinde satış yaptığı belirlenen işletmelere yönelik denetim yapılmakta mıdır? 2013-2018 yılları arasında 19 litrelik damacana sularının üst limit fiyatlarında yaşanan değişikliklerin miktarı ne kadardır? Yüzde kaç oranında zam yapılmıştır?” şeklindeki soruların yanıtlanmasını istedi.

YANIT: TAKİPTEYİZ

Gürer’in önergesine yanıt veren Bakan Ruhsar Pekcan, “Bakanlığımız bütün sektörlerde olduğu gibi ambalajlı su sektöründeki fiyat artışlarını da yakından takip etmektedir” yanıtını verdi.

Pekcan, sektörde yer alan ve önemli pazar payına sahip firmalardan fiyat artışlarının gerekçeleri hakkında bilgi ve belgeler talep ettiklerini belirterek, “Konu hakkında Bakanlığımız çalışmaları titizlikle sürdürülmektedir” dedi.

Gürer, “Kasım 2018’de başlayan fiyat artışı bazı firmalarda 15.5 TL olmuş. Bakan, fiyat artış gerekçesini sorup yanıt istiyor ve hâlâ yanıt bekliyor. Soğancının patatesçinin deposunu basmayı bilen Bakan, yabancıların ağırlıklı hâkim olduğu sektörde lütfedip yanıt vermelerini bekliyor. Gönder görevlini.. Gariban çiftçi ile esnafı gerekçe sormadan suçlu ilan ederken yabancıların ağırlıklı olduğu bu sektörde kibarlık niye?” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.