40 mülteciyi kurtarmaya çalışan yardım gemisinin kaptanı gözaltında

40 mülteciyi kurtarmaya çalışan yardım gemisinin kaptanı gözaltında

Acil yardım talebine yanıt verilmediği için İtalyan karasularına izinsiz giren yardım gemisi Sea Watch'ın kaptanı Carola Rackete gözaltına alındı. Rackete'nin 10 yıla kadar hapsi isteniyor.

İtalya karasularına izinsiz giren 42 mülteciyi taşıyan yardım gemisi Sea Watch’ın kaptanı gözaltına alındı. 31 yaşındaki kaptan Carola Rackete’nin 10 yıla kadar hapis cezası alabileceği belirtiliyor.

Akdeniz’de kurtardığı göçmenlerle yaklaşık 16 gün boyunca güvenli bir liman izni bekleyen Sea-Watch yardım gemisi, izinsiz olarak İtalya’nın Lampedusa limanına yanaşmıştı. Libya’dan Avrupa’ya doğru yola çıkan 53 kişiyi 12 Haziran’da kurtaran Sea-Watch 3 gemisi, o tarihten bu yana güvenli bir liman açılması talebine yanıt alamamıştı. 11 mülteci sağlık durumu kötüleştiği için İtalya’ya getirilmişti.

Almanya merkezli Sea Watch örgütü, 12 Haziran’daki kurtarma operasyonundan bu yana İtalya’nın yanı sıra Malta, Fransa, Hollanda, Almanya ve AB kurumlarıyla temasa geçtiklerini ancak hiçbir çözüm sunulmadığını belirtiyordu.

İtalya’nın Lampedusa adasına yanaşmayı deneyen gemi, limana birkaç mil mesafede durdurulmuştu. İtalyan hükümeti, karasularındaki geminin limana girişine izin vermiyordu. Yalnızca 13 kişi acil tıbbi desteğe ihtiyaç duydukları için gemiden tahliye edilmişti. (Kaynak: BBC Türkçe)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.