3 bin rakımlı bölgede su arızası giderildi

3 bin rakımlı bölgede su arızası giderildi

Hakkari'nin içme suyu ana isale hattında meydana gelen arıza nedeniyle kentte üç gündür yaşanan su sorunu giderildi.

BİLAL TİNAR / YÜKSEKOVA HABER
 
HAKKARİ- Hakkari Belediyesi, şehir merkezinden 20 kilometre uzaklıkta ve 3 bin rakımda bulunan Golan (Karadağ) içme suyu ana isale hattında toprak kayması nedeniyle meydana gelen arızanın giderilmesi için harekete geçti.
 
haberingoruntuleri.gif
 
Sabah saat 05.00 sularında, Belediye Eş Başkan Vekili Neslihan Kanat, Eş Başkan Yardımcısı Behçet Kanat, Belediye Encümenleri, Fen İşleri Müdürlüğü, Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekiplerinden oluşan bir heyet arızanın giderilmesi için 3 bin rakımlı karlı bölgeye iş makineleriyle hareket etti.
 
-1-058.jpg
 
Zorlu hava şartları ve kar altında bölgeye hareket eden heyet, iş makinelerinin yer yer üç metreyi bulan karlı yolları açması sonucu, şehrin içme suyunu karşılayan Golan (Karadağ) ana isale hattında bir bölgede meydana gelen toprak kayması nedeniyle arızanın oluştuğunu tespit etti.
 
Ekipler, burada arızanın tespit edilmesiyle birlikte şehir merkezinde üç gündür yaşanan su sorununun çözülmesi için zorlu şartlar altında çalışma başlattı. Yaklaşık on saat süren çalışmalar sonucunda arıza giderilerek şehir depolarına yeniden su verildi.
 
Burada yapılan açıklamada yaşanan sorundan ötürü kent halkından özür dilenirken, akşam saatlerinde şehre yeniden su verileceği ifade edildi.
 
-2-029.jpg-3-011.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.