24 Kasım kutlamaları

24 Kasım kutlamaları

24 Kasım Öğretmenler Günü Hakkari’de bir dizi etkinlikle kutlandı. Hakkari Valisi Muammer Türker, Hakkari’nin 39 yıllık emektar öğretmeni Sacit Tuncer’in elini öpmek istedi.

Kutlama törenleri; sabah saat 10.00’da Hakkari Valiliği binası önündeki Atatürk Anıtı'na İl Milli Eğitim Müdür Ömer Bulut’un çelenk koyması ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama törenlerine, Hakkari Valisi Muammer Türker, DTP’li Hakkari Belediye Başkanı Dr. Fadıl Bedirhanoğlu, Hakkari Cumhuriyet Başsavcısı Yavuz Yener, Hakkari İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut,  Hakkari Jandarma Asayiş Kol Ordu Komutanı Yurdaer Olcan, Vali Yardımcıları, daire amirleri, Okul Müdürleri ve öğretmenler katıldı. Kutlamalar, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaların ardından, Hakkari Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen çeşitli etkinliklerle devam etti.

Hakkari Atatürk Kültür Merkezi’ndeki kutlamada bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut, Atatürk'ün 1928 yılında "Millet Mektepleri Başöğretmenliğini" kabul ettiğini söyledi.

Bulut, 1981 yılından beri her yıl 24 Kasım'ın Öğretmenler Günü olarak kutlandığını belirterek, "Öğretmenler, düşüncede sevgi çiçekleri açtıran, farklılıkları hoş gören, demokrasiyi bir terbiye olarak bilen, fikri hür, vicdanı hür nesiller yetiştirendir. Bizler sevgi elçisiyiz. Sınıfta yaşama sevinci, toplumda huzur, ülkede barış, meslektaşlar arasında demokratlığın simgesiyiz, Bilginin verdiği güçten mahrum toplumlar, çorak topraklar gibidir. O toplumda hiçbir düşünce ve soylu fikir yeşermez. Maddi gıdadan mahrum insan güçsüz, bilgiden uzak insan ışıksızdır" dedi. 

Törende göreve yeni başlayan öğretmenlere yemin töreni yapılırken, Hakkari Valisi Muammer Türker ise, Hakkari’de 39 yıl öğretmenlik yapan emektar öğretmen Sacit Tuncer’e plaket takdim etti ve elini öpmek istedi. Hakkari Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladıkları yazı, şiir, skeç, koro ve halk oyunları gösterileri izlendikten sonra Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikler sona erdi.

32537

32538

32539

32540

32541

32542

32543

32544

32545

32546

32547

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.