2 bin 468 sosyal medya hesabına inceleme

2 bin 468 sosyal medya hesabına inceleme

Ankara İl Jandarma Komutanlığınca “yasa dışı faaliyette bulunduğu” iddiasıyla bir aylık çalışma sonucunda 387 internet sitesine erişim engellendi.

Ankara İl Jandarma Komutanlığınca “sanal devriye” adı verilen çalışma kapsamında, 2 bin 468 sosyal medya hesabı incelemeye alındı, “yasa dışı faaliyette bulunduğu” gerekçesiyle 387 internet sitesine erişim engellendi.

AA’nın haberine göre, İl Jandarma Komutanlığınca 1-31 Mart tarihlerinde yürütülen sanal devriye faaliyetleri kapsamında, 2 bin 468 sosyal medya/URL adresinde inceleme ve araştırma yapıldı.

Çalışmalar sonucunda, “yasa dışı bahis oynanmasına imkan sağladığı” ifade edilen 262 ve “müstehcen içerikli paylaşımlar yaptığı” ileri sürülen 124 internet sitesine erişim engellendi.

Ayrıca Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na, Oltalama/Phishing metoduyla dolandırıcılık faaliyetinde bulunduğu tespit edilen bir internet sitesi de Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi'ne bildirilerek erişimi engellendi.

BİA Medya Gözlem Raporu’na göre, 2021 yılında, internet haber mecrasında yayımlanan 975 habere Sulh Ceza Hakimlikleri ya da Erişim Sağlayıcıları Birliği kararıyla erişim engeli getirildi.

Kararlar, “kişilik hakları”, “unutulma hakkı” gibi gerekçelerle alındı. Rapora göre haberlerin çoğu, “rüşvet, yolsuzluk, usulsüzlük, kayırmacılık, şiddet, dinsel sömürü, cinsel taciz” gibi başlıkları konu ediyordu. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.