2 aile bir çadırda yaşıyor: Memleketimi terk etmem

2 aile bir çadırda yaşıyor: Memleketimi terk etmem

Islahiye’nin Kerküt Mahallesi’nde aradan geçen 1 aya rağmen çadır alamayan Yunus Kılınç, memleketini terk etmemekte kararlı.

Depremlerde büyük yıkımın yaşandığı Gaziantep'in Islahiye ilçesinde deprem üzerinden bir ay geçmesine rağmen yurttaşların mağduriyetleri giderilmedi. 80'e yakın kişinin yaşamını yitirdiği Islahiye’ye bağlı Bağaziçi (Kerküt) Mahallesi’nde henüz çadır alamayan yurttaşlar bulunuyor. Yurttaşlar kendi imkanlarıyla oluşturmuş oldukları barınma alanları ile yaralarını sarmaya çalışırken, kötü hava koşulları yaşamlarını olumsuz etkiliyor.

690x450nc-dlk-08-03-2023-bogazici-koyunde-yurtasa-cadir-verilmedi.jpg

Kerküt Mahallesi’nde yaşayan ve aradan geçen 1 aya rağmen çadır verilmeyen Yunus Kılınç (53), 3 kişilik ailesiyle komşularına verilen çadıra sığındı. Diğer ailenin de 4 ferdi olduğunu dile getiren Kılınç,  “Biz bu halde ne yapacağız? Muhtar geliyor eşyaları işine gelene veriyor, işine gelmeyene vermiyor. Odun, çadır istedim ‘yok’ dedi. Sonra başkası gidip isteyince veriyor” dedi.

Evinde derin çatlaklar olmasına rağmen “oturulabilir” raporu verildiğini kaydeden Kılınç, “Bunu veren kişilerin kendileri gelsin otursun bütün evimi ona vereyim. Ben 43 yıldır buradayım başka yere gidip memleketi terk etmem. Nereye gitsem 3 ay çalıştırıp ‘depremzededir’ deyip işten çıkaracaklar. Kimse memleketini terk etmesin, gelsinler memleketlerine. Belediye ya da başkası bize yardım etmedi.” diye konuştu.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum