157 kişiyi taşıyan uçak düştü

157 kişiyi taşıyan uçak düştü

Etiyopya'dan Kenya'nın başkenti Nairobi'te giden Boeing 737 model yolcu uçağı düştü. Uçağın 149 yolcu ile sekiz mürettebatı taşıdığı belirtilirken, Etiyopya başbakanlık ofisi ailelere başsağlığı diledi.

Etiyopya’nın başkenti Addis Ababa’dan Kenya’nın başkenti Nairobi’ye uçan Etiyopya Havayolları’na ait bir uçak düştü. Kalkışından sadece altı dakika sonra, yerel saatle 08.44’te düşen uçakta 149 yolcu ile sekiz mürettebatın bulunduğu açıklandıç

Kazanın sebebi ve tam olarak nerede gerçekleştiği şu an için açıklanmış değil. Arama kurtarma çalışmaları sürerken, havayolu şirketinden yapılan açıklamada şu an için kurtulan olup olmadığının bilinmediği belirtildi.

Etiyopya’nın Başbakanı Abiy Ahmed’in ise uçaktaki kişilerin ailelerine başsağlığı dilemesi dikkat çekti. Ahmed’in ofisinden yapılan açıklamada da “Etiyopya Başbakanlığı, hükümet ve halk adına, bu sabah Kenya2nın başkenti Nairobi seferini düzenleyen Boeing 737 model uçakta sevdiklerini kaybeden ailelere başsağlığı diler” denildi.

Etiyopya Havayolları, filo büyüklüğü açısından Afrika kıtasının en büyük havayolu firmalarından biri. Şirket yılda 10 milyona yakın yolcu taşıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.