14 milyon kart sahibine internet çağrısı

14 milyon kart sahibine internet çağrısı

Banka ve kredi kartlarıyla internetten alışveriş yapılabilmesi için talimat verme süresi 31 Ocak'ta sona erecek. Halen 14 milyon kart sahibi onay vermedi.

Bankalar, kartlarla internetten alışveriş ve ödeme yapılabilmesi için müşterilerine gerekli talimatı verme çağrısı yaptı. 45 milyon kart sahibinden 31 milyonundan talep alındı. Talep alınamayan 14 milyon karttan 5.5 milyonu internet alışverişinde kullanıldı. Kartlarla internetten alışveriş ve ödeme yapılabilmesi için kart sahiplerinin onay vermesine yönelik süre 31 Ocak’ta sona erecek.

Dolandırıcılar tarafından ele geçirilen kart bilgileri kullanılarak, kişinin bilgisi ve isteği dışında internet üzerinden yapılan alışverişlere ilişkin şikâyet artış gösterdi. Hatta kartının elektronik ticarete açık olduğunun farkında dahi olmayan kart sahipleri var. Bu nedenle kartların standart şekilde elektronik ticarete açık olarak düzenlenmesi yerine kart sahibinin tercihinin sorulması ve talebi doğrultusunda elektronik ticarete açık olması yönünde Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulunca Ekim 2016’da karar alındı.

Bankaların sistemlerini alınan karara uyumlu hale getirebilmesi ve kart sahiplerinden talep toplanabilmesi için verilen süre 31 Ocak 2018’e kadar uzatılmıştı.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.