10 gündür kayıp olan Tosun'un ailesi endişeli

10 gündür kayıp olan Tosun'un ailesi endişeli

Şırnak'ın Silopi ilçesinde ticaret yapan ve Cizre ilçesine gittikten sonra kendisinden haber alınamayan Hacı Tosun (40) isimli yurttaşın ailesi, Tosun'un hayatından endişe duyuyor.

ŞIRNAK  - Şırnak'ın Silopi ilçesinden 72 DZ 934 plakalı aracı ile Cizre ilçesine giden ve daha sonra kendisinden haber alınmayan Hacı Tosun (40) isimli yurttaşın ailesi harekete geçti. 12 Haziran tarihinden bu yana kendisinden haber alınamayan Tosun'un üzerinde 100 bin liraya yakın para bulunduğu öne sürülürken ailesi durumu Uludere Jandarma Komutanlığı, Cizre ve Silopi Cumhuriyet Başsavcılığı ile Cizre ve Silopi Emniyet Müdürlüklerine bildirdi.

Tosun'un yakınlarının aramaları sonucu Cizre Kaymakamlığı ve Kaymakamlık binasını koruyan Polis merkezinin 100 metre yakınında bulunan sokakta Tosun’un aracı bulundu. Araç bulunduktan sonra, ailenin ısrarları üzerine araçta ufak çaplı bir inceleme yapıldı.

‘Rahatlıkları bizi endişelendiriyor’

Kayıp Tosun'un abisi Mesut Yılmaz, kardeşinin hayatından endişe duyduklarını belirterek, "Kardeşimin bu şekilde kaybolması bizim için büyük bir üzüntüdür. Olay yaşanması ardından Savcılığın ve polisin bu kadar rahat davranması, on gün geçmesine rağmen olaya ilişkin hiçbir şey elde edilmemesi bizi kuşkulandırıyor" dedi.


Yetkililerin adım atmamasına tepki gösteren Yılmaz, "Aracı kendimiz bulduk ve parmak izini bile zorla aldırdık. Ancak bakıyoruzki devlet kardeşimin faillerini bulmaya niyetli değil. Bu olayın aşiret davasına dönmesini istiyorlar" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.