Yüksekova'da çekilen kısa filmi online izleyebilirsiniz

Hakkari Üniversitesi Öğretim Görevlisi Murat Adıyaman’ın yönetmenliğini yaptığı “Zıbare” “Karınca Kararınca” adlı kısa metraj filmini YouTube hesabından paylaşıma açıldı.

Yönetmenliğini Hakkari Üniversitesi Öğretim Görevlisi Murat Adıyaman’ın, görüntü yönetmenliği ise Erkan Çapraz’ın yaptığı “Zibare” “Karınca Kararınca” isimli kısa metraj film Youtube hesabında erişime açıldı.

Hakkari'nin köklü yardımlaşma kültürünü konu alan 'Zibare' filmi ile ilgili açıklama yapan yönetmen Murat Adıyaman, büyük emek vererek çektikleri kısa filmin internetten izlenebileceğini söyledi.

Filmin senaristliğini ve yönetmenliğini kendisinin yaptığını belirten Adıyaman, "Değerli gazeteci arkadaşım Erkan Çapraz ise filmin görüntü yönetmenliğini yaptı. Birçok kısa film festivalinde gösterim alan film online izlemeye açıldı. Kısa filmimizde komşuluğun en kadim tezahürlerinden ‘imece’ye odaklandık. Yazın sıcak günlerinde ot biçen bir baba ve oğulun hikayesinde komşuluğun, yardımlaşmanın önemini en çok da görkemini tabiattan ilham alarak anlatır. Bu aynı zamanda bir keşfediş öyküsüdür. Kışlık yiyeceklerini birlikte yuvaya taşıyan karıncalar çocuk için bir uyanışın habercisi olmaktadır. Onun davetine icabet eden komşular, geniş tarlanın ortasında bir damla gibi duran yaşlı adamın gücüne güç katıyor. Güçleriyle birlikte ahenklerini de tarlaya taşıyan komşuların ezgileri, tırpanlarından çıkan seslerle uyum içinde rüzgâra karışıyor. Komşular da artık karıncalar gibi bir bütün olmanın gücünü ve görkemini hem görüntüler hem de müzikle seyirciye aktarıyor” ifadelerini kullandı.

karinca-kararinca-poster-ing.jpg

VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Benzer Videolar