Esendere ÇPAL’den ‘doğa için söyle’ klibi

Yüksekova’nın Esendere Çok Programı Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri, toplumda çevre duyarlılığı ve temiz çevre bilinci oluşturmak adına bir klip hazırlandı.

Ömer Oğuz'un haberi:

Esendere Çok Porgramlı Anadolu Lisesi tarafından Yüksekova'ya bağlı Esendere beldesini tanıtmak, toplumda çevre duyarlılığı ve temiz çevre bilinci oluşturmak için çekilen “doğa için söyle” müzik klibi yayınlandı.

Okulun müzik öğertmeni Ceylan Açat’ın projesi kapsamında hazırlanan Ayletme Beni Türküsünün kayıtları okulun kendi imkanları ile yapıldı. Okulun öğrenci ve öğretmenleri tarafından söylenen türkünün klibi Esendere beldesinin değişik mahallelerinde çekildi. Klibin yönetmenliğini Erkan Çapraz yaptı.

Çekimleri 3 gün süren kliple ilgili Yüksekova Haber Portalı’na açıklama yapan Okul Müdürü Kenan Canan, “Bu videoyu hazırlamamızdaki temel amaç, beldemizdeki doğal varlıkları tanıtmak ve doğal varlıkların korunması yönünde destek sağlamaktır. Çekimlerimizi genelde doğal varlıkların ön planda olduğu alanlarda yaptık. Dilimli Barajı, şelalelerimizin olduğu alanlar, okulumuzun bulunduğu mahalle, Esendere’ye hakim tepeler, tarihi bir mekan olan Kasran köyümüz, Esendere sınır kapımız ve birçok doğal güzelliği olan noktada çekimler yaptık. Klibimizin hazırlanması ve çekimler yaklaşık 3 gün sürdü. Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederim” dedi.

esendere3-006.jpg

VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Benzer Videolar