Akdoğan, Yüksekova'daki 'ölüm virajı'nı sordu

Akdoğan, Yüksekova'daki 'ölüm virajı'nı sordu

HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan Yüksekova'da meydana gelen ölümlü kazaları sordu.

HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleştirme Bakanı Ahmet Arslan tarafından cevaplandırıması isteğiyle TBMM'ye sunduğu önergede Yüksekova'da önceki gün meydana gelen ölümlü trafik kazasını hatırlatarak söz konusu noktada şimdiye kadar defalarca ölümlü kazalar yaşandığını hatırlattı.

Önergede söz konusu virajın ölüm virajı olarak anıldığı belirtilerek şöyle denildi: "11.Bölge müdürlüğünün denetimi ve gözetiminde bulunan bu mevkide meydana gelen kazalar, gereken tedbir ve önlemlerin alınmaması sonucu can ve mal kayıpları meydana gelmektedir. Hakkâri’de kronik hale gelen kazaların yaşanmasına neden olan dar ve bariyersiz yollar sorunu bir türlü çözülmemektedir. Bu kazaların bir daha yaşanmaması adına bölge halkının yıllardır yetkili makamlara yaptığı tüm müracaatlar sonuçsuz kalmıştır. meydana gelen trafik kazaları neredeyse bölgenin rutin bir sorunu haline gelmiştir. Trafik kazalarının önlenmesi için Hakkari iline bağlı Yüksekova, Şemdinli ve Çukurca ilçelerini birbirine bağlayan kara yollarının yapımı onarımı ve trafik kazalarına sebebiyet veren bariyer sorunun acil bir şekilde çözülmesi ve ulaşımını güvenli hale getirilmesi şarttır"

Soru önergesinde şu sorulara yer verildi:

1-Suustü Köyü çöplük mevkiinde olağan bir hale gelen trafik kazalarının önüne geçmek için yöredeki ilgili STK’ların ve yurttaşların öneri ve uyarıları neden dikkate alınmamaktadır?

2-Yörede, konuya vakıf olan STK ve uzmanlar Suüstü mevkiinde can ve mal kaybına neden olan trafik kazalarıyla ilgili açıkça Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü’nün ihmalini ortaya koymaktadır. Bu ihmallerin neden olduğu maddi ve manevi zararların karşılanmasına dair bir girişiminiz olacak mıdır?

3-Hakkâri’nin rutin bir sorunu haline gelen trafik kazalarıyla ilgili önleyici tedbirler neden alınmamaktadır?

4- Hakkari’de geçtiğimiz yıllar içinde onlarca yurttaşımızın hayatını kaybettiği ve maddi kayba da neden olan trafik kazaları yetkili merciler hakkında bir idari ve hukuki işlem yapılmış mıdır? Yapılmamışsa, gerekçesi nedir?

5- Hakkâri’de trafik kazaların neredeyse %80’i karayollarında yapılan ihmallerden kaynaklanmasına rağmen burada çalışan yetkililer ile ilgili idari ve adli bir soruşturma başlatılmış mıdır?

6- Her sene Hakkâri ilinde yollardan kaynaklı onlarca kişinin yaşamını yitirdiği kazalarla ilgili bakanlığınızın yürütmüş olduğu bir çalışma var mıdır?

7- Hakkâri ilindeki STK’ların, muhtarların ve halkının yollardan kaynaklı yaşanan trafik kazalarıyla ilgili defalarca basın aracılığıyla ve yetkili merciler mercilere başvurmasına rağmen bu başvuruları neden dikkate alınmamıştır. Başvurularla ilgili bakanlığınızın bilgisi var mıdır?

İlgili Haberler
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.