Engelli çift, inşaat halindeki evleri için destek bekliyor

Engelli çift, inşaat halindeki evleri için destek bekliyor

Yüksekova ilçesinde yaşayan Çiğdem ve Orhan Dağdeviren çifti, temelini geçen sene attıkları evlerini tamamlamak için yetkililerden ve duyarlı vatandaşlardan destek bekliyor.

Yüksekova'ya bağlı Çevreli (Çardivar) Küme Evleri'nde yaşayan Çiğdem ve Orhan Dağdeviren çifti, 2022 yılında dünya evine girdi. Ancak bedensel engelleri nedeniyle yaşadıkları zorluklarla mücadele etmek zorunda kaldılar. Kendilerine daha uygun bir yaşam alanı sağlamak amacıyla geçen sene arsalarının üzerine temel attılar, ancak maddi sıkıntılar nedeniyle evlerini tamamlayamadılar. Bu nedenle, evlerini bitirip içlerinde huzurlu bir yaşam sürmek en büyük hayalleri haline geldi.

Çiğdem Dağdeviren, Yüksekova'da kaldıkları dairenin artan kirası ve erişim zorluğu nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını belirtti. Köye dönüş yaparak kayınvalidesinin evinde kalmaya başladıklarını ancak bu durumun da rahat bir yaşam sunmadığını dile getirdi. Temel attıklarını ancak inşaat malzemelerini temin etmekte zorlandıklarını ve bu nedenle evlerini tamamlayamadıklarını ifade etti. Destek beklediklerini ve evlerine kavuşmayı umut ettiklerini söyledi.

Engelli çift, inşaat halindeki evleri için destek bekliyor

Orhan Dağdeviren ise, attıkları temelin üzerinden neredeyse iki yıl geçtiğini ve temelde kullandıkları malzemelerin büyük kısmını borçla aldıklarını paylaştı. Tek gelirlerinin engelli maaşı olduğunu ancak bu maaşla gerekenleri yapmanın mümkün olmadığını belirtti. Abisinin evinde kalmalarının da kendileri için rahat bir çözüm olmadığını dile getirdi. Toplumun desteğini beklediklerini ve kendilerine yardım eli uzanırsa çok sevineceklerini vurguladı.

Dağdeviren çiftinin yaşadığı bu zorluklar karşısında duyarlı vatandaşların ve yetkililerin desteğinin önemi büyük. Umuyorum ki, onlar da hayallerine kavuşurlar ve huzurlu bir yaşam sürebilirler.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.