İsias Otel Davası’nda yeni bilirkişi raporu istendi

İsias Otel Davası’nda yeni bilirkişi raporu istendi

Adıyaman 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen İsias Otel davasının ikinci duruşmasında yeni bir bilirkişi raporu talep edilmesine karar verildi.

Duruşmada mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Ahmet Bozkurt, Mehmet Fatih Bozkurt ve Erdem Yıldız'ın tutukluluk halinin devamına, tutuksuz sanıkların adli kontrollerinin devamına karar verdi. Mahkeme ayrıca, dosyanın yeniden bilir kişi heyetine gönderilmesine hükmetti. Davanın bir sonraki duruşması 12 Haziran 2024 tarihinde saat 09.00'da görülecek.

İsias Otel davasıyla ilgili olarak, sanık avukatları savunmalarında Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi raporlarına itiraz ederek, bu raporların usule uygun alınmadığını ve laboratuvar testlerinin doğru yapılmadığını iddia ettiler.

Otel sahibi tutuklu sanık Ahmet Bozkurt'un avukatı Fuat Göktaş, Gazi Üniversitesi'ne gönderilen numunelerin KKTC'deki Doğu Akdeniz Üniversitesi'yle bağlantılı olduğuna dair haberlerin çıktığını belirtti. Bunun üzerine KKTC Başbakanı Ünal Üstel, avukata hitaben "Yalan söylüyorsun, sözlerini geri al" şeklinde tepki gösterdi. Ancak avukat, konuyla ilgili olarak medyaya yansıyan haberleri gösterdi ve ziyaretin gerçek olduğunu savundu.

Mahkeme Başkanı, salondaki tarafları sakin olmaya çağırarak, mahkemenin düzenini bozmamaları gerektiğini vurguladı.

Sanık Ahmet Bozkurt, savunmasında otelinin sağlam olduğunu ve suçlamaları kabul etmediğini belirtirken, diğer tutuklu sanıklar da suçlamaları reddetti ve tahliyelerini talep ettiler.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.