Zülküf Gezen'in cenazesi gece yarısı defnedildi

Zülküf Gezen'in cenazesi gece yarısı defnedildi

Tekirdağ cezaevinde yaşamını yitiren açlık grevi eylemcisi Zülküf Gezen'in cenazesi gece saat: 02:30'da Yeniköy mezarlığında polis ablukasında defnedildi.

Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Cezaevi’nde hayatına son veren Zülküf Gezen’in cenazesi, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda polislerce alıkonularak, ailesinden habersiz Diyarbakır’a getirildi.

Cenazenin Diyarbakır’a getirildiğini haber alan HDP milletvekilleri Diyarbakır havaalanına gitti ancak burada polis barikatıyla karşılaştılar. Aileye cenazeyi defnetmek için sabahı beklemeyin yönünde baskı yapıldığı bildirildi. Zülküf Gezen’in cenazesi çok sayıda polis aracı eşliğinde Yeniköy mezarlığına götürüldü. Gezen’in ailesi mezarlığa alındı.

Cenazenin bu şekilde defnedilmesine tepki gösteren Ayşe Acar Başaran, “Cenaze kaçırıldı. Havaaalanı girişinin hali. Cenazeye katılımımız haydutvari bir yöntemle engelleniyor. Hükümetin kararı olduğu söyleniyor, ellerinde yazılı bir karar yok.” şeklinde tepki gösterdi.

HDP tarafından cenazenin sabah 09:50 uçağıyla Diyarbakır’a getirileceği bildirilmişti.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.