Zırhlı aracın çarptığı Dayan yaşamını yitirdi

Zırhlı aracın çarptığı Dayan yaşamını yitirdi

Ranger tipi zırhlı aracın çarpması sonucu ağır yaralanan 23 yaşındaki Abdulgaffar Dayan, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde, 24 Ocak’ta dershaneye gittiği sırada Cizre eski köprüsünde (Yafes Caddesi) sivil polislere ait Ranger tipi zırhlı aracın çarptığı 23 yaşındaki Abdulgaffar Dayan ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan Dayan, ameliyattan sonra yoğun bakımda tedavi altına alındı. 

Dayan, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Türkiye İnsan Hakları Vakfı'nın (TİHV) verilerine göre 1 Ocak 2018 - 10 Eylül 2021 arasında güvenlik güçlerine ve kamu kurumlarına ait araçların çarpması sonucu 9'u çocuk, biri engelli, toplam 16 kişi yaşamını yitirdi. Yine aynı dönemde 13'ü çocuk 41 kişi de yaralandı.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi'nin hazırladığı rapora göre de 2008-2020 arasında zırhlı araç çarpması sonucu 4-17 yaş arasında en az 20 çocuk hayatını kaybetti. Rapora göre son 10 yılda en az 63 zırhlı araç çarpması olayı medyaya yansıdı.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum