Zilan anmasında Yenimahalle meclisi kuruldu

Zilan anmasında Yenimahalle meclisi kuruldu

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi mahalle meclisleri tarafından Zeynep Kınacı (Zilan) anma programı yapılırken,Yeni mahalle meclisi ve eş başkanlar seçildi.

YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA  - Dersim'de 30 Haziran 1996 yılında gerçekleştirdiği eylemde yaşamını yitiren Zeynep Kınacı (Zilan), Yüksekova, Yenimahalle, Orman mahallesi, Kışla mahalle meclisleri ile Gever Kültür Sanat Derneği tarafından etkinliklerle anıldı.

Yenimahalle yapılan etkinliğe BDP Yüksekova ilçe başkanı Fikret Turgut, Yüksekova Belediye Eşbaşkanı Tacettin Sefalı, Yüksekova Kent Meclisi sözcüsü Mehmet Çapraz, Gever Kültür sanat derneği ile yeni mahalle sakinleri katıldı.

1-399.jpg

Gever Kültür Sanat Derneği yöneticilerinden Leyla bellier Zeynep Kınacı (Zilan) hayatını anlatarak " önderliğe yapılan kompluya Kürt kadını olarak bedeniyle yaptığı eylemle tüm dünyada ses getirdi. Kürt halkı ve önderine yönelik eyleme en güçlü eylemle cevap verdi. Zilan arkadaşın eyleminin etkisiyle başta Rojava'daki imha yaklaşımları ve Bakurdaki kararlılık kendini ortaya koymuştur" dedi.

Daha sonra Zeynep kınacı'nın hayatını anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı. 

Anmadan sonra Yenimahalle mahalle meclisi oluşturma proğramına geçildi.

114 delege ile 33 ihtiyar heyetinin tamamı katıldı. mahalle meclislerinin oluşturulması sırasında konuşan Yüksekova kent meclisi sözcülerinden Ercan Sevmez, bugüne kadar mahalle meclisi oluşturma çalışmalarında yer alan herkese teşekkür etti.

Ercan bugünler Kürt halkı için tarihi günler olduğunu belirterek, "Kapitalist moderniteye alternatif olarak, komin, meclis ve demokratik konfederalizim sistemiyle yeni bir sistemle yeni yaşama geçilecek. 5 bin sene insanlık ayak altına alınmıştır. 40 milyon Kürd'ün bugün kendini yönetmesi ve kendi hukukunu tayin etme hakkına sahiptir. Meclis ve kominler karar organıdır. Bu sistem insanlık adına devrimdir. Kürt'ler için yeni yaşamdır. Bu yapılarda kadın, gençlik ve halkımız gerçek misyonunu oynar ve kendini siyasetin içinde bulur. Rojava'da hayata geçirilen kantonlar, mahalle meclisleri ve kominler üzerinden inşa edilmiştir. 2005 ten bugüne kadar Önderliğimizin paradigması çizgisinde önderliğin ve Kürt halkının özgürlüğü esas alan bir paradigmayı esas alıyoruz. Devletçi sistem iflas etmiş, halka çözüm noktasında verebileceği bir şey kalmamıştır.Tüm halkların birlikte yaşamını ve kendinin sorunlarını çözme ve geleceğini yaratma sistemi Demokratik özerklik inşasından geçiyor. 30 yıllık mucadelenin ürünü olan bu sistem vicdani ve ahlaki bir sistemdir. Bu nedenle Rojava'da yaşanan özgürlük ve halk yönetimi en bariz örneğidir. Bu nedenle Hakkari ve Şırnak başta olmak üzere Mahalle meclisleri ve kominleri tüm alanlarda oluşturacak ve sorunları kendimiz çözeceğiz. Onlarca belediyemiz olmasına rağmen bu halkın fakirliği ve çözümsüzlüğü bir kader değildir. Biz sorunları çözmek ve özgürlüğümüzü bu şekilde çözerek Demokrasiyi tüm hücrelere yerleştireceğiz" dedi.

Yapılan konuşmalardan sonra 114 delege ile 33 ihtiyar heyeti içinde Ekonomi, Hukuk, Gençlik ve kadın komisyonları seçti.

Yenimahalle meclisi eş başkanlığına Mehmet Emin Seven ile Öznur Canan Seçildi.

2-245.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.