Zeydin Kaya: “Önümüzdeki dönem; üretim, bereket ve kardeşlik dönemi olacak”
AK Parti Hakkari İl Başkanı Zeydin Kaya, Yüksekova Demeter Tarımsal Kalkınma Kadın Kooperatifi’nde yaptığı açıklamada tarım ovasına su verilmesi, kadın istihdamı, mesleki kurslar ve yapımı planlanan kapalı spor salonu projeleri hakkında konuştu.
AK Parti Hakkari İl Başkanı Zeydin Kaya, Yüksekova Demeter Tarımsal Kalkınma Kadın Kooperatifi’nde düzenlenen programda Yüksekova’ya yönelik devam eden ve planlanan çalışmalar hakkında konuştu. Kaya, özellikle tarım, istihdam, eğitim ve sosyal yatırımların Yüksekova’nın geleceği açısından belirleyici olacağını söyledi.
“Tarım ovasına su bağlanmasıyla ilgili çalışma devam ediyor”
“Yüksekova’da tarım, istihdam, spor ve turizmle yeni bir dönem başlıyor” diyen Kaya, Yüksekova Tarım Ovası’na su verilmesi konusunda neden ısrarcı olduklarına değinerek, “Şu anda tarım ovasına su bağlanmasıyla ilgili çalışma devam ediyor. Şu ana kadar 7 kilometrelik kısmı tamamlandı. Önümüzdeki sezonda, bahar aylarında kaldığımız yerden devam edeceğiz ve 6 bin hektarlık alanı etap etap suyla buluşturacağız” dedi.
“Kadın arkadaşlarımıza çok büyük görev düşüyor”
Bu süreçte kadınlara önemli görevler düştüğünü vurgulayan Kaya, “Burada özellikle kadın arkadaşlarımıza çok büyük görev düşüyor. Lütfen siz de bu tarım ovasındaki tarıma eğilin. Kadın elinin değdiği alanlar bereketlidir. Gelecekte burada üretim olacak, istihdam olacak ve bereket olacak” ifadelerini kullandı.

“İl genelinde yaklaşık 680 kursumuz var”
Mesleki eğitim ve usta öğreticilik konusunda da bilgi veren Kaya, bakanlık ve genel müdürlüklerle yapılan görüşmeler sonucu Yüksekova’ya ilave ders saatlerinin gönderildiğini belirtti. Kaya, “Hanım kardeşlerimizin yoğunlukta olduğu usta öğreticilik konusunda ısrarcı olduk. İlave saatler aldık ve bu saatler dün itibarıyla Yüksekova’mıza gönderildi. İnşallah yeni kurslar açılacak. İl genelinde yaklaşık 680 kursumuz var ve bu kurslar hem eğitime hem üretime hem de istihdama katkı sunmaya devam edecek” diye aktardı.
“1.500 kişilik kapalı spor salonumuzun inşaatına mart ayında başlanacak”
Yüksekova’ya kazandırılması planlanan kapalı spor salonu projesine de değinen Kaya, “Üç gün önce ihalesi tamamlanan, 1.500 kişilik kapalı spor salonumuzun inşaatına inşallah mart ayında başlanacak. Salonumuzun içinde 6 ayrı antrenman salonu, soyunma odaları ve protokol alanları yer alacak. Bu, Yüksekova için gerçekten çok kıymetli ve büyük bir eser” diye konuştu.

“Son iki-üç yılda çok sayıda misafir ve turist ilçemize geldi”
Kaya, Yüksekova’nın son yıllarda önemli bir değişim yaşadığını vurgulayarak, “Yüksekova artık eski Yüksekova değil. Son iki-üç yılda çok sayıda misafir ve turist ilçemize geldi. Sat Gölleri’nden tutun yüksek yaylalarımıza kadar her mevsim ayrı bir güzelliğimiz var. Huzur ve güven ortamı güçlendikçe misafirlerimiz gelmeye devam edecek” dedi.
Konuşmasının sonunda geleceğe dair umutlu olduklarını dile getiren Kaya, “Allah’a şükür artık huzur ortamı, emniyet ortamı ve kardeşlik ortamını adım adım inşa ediyoruz. Önümüzdeki dönem; üretim dönemi, bereket dönemi ve kardeşlik dönemi olacak. Ben buna yürekten inanıyorum” ifadelerini kullandı.

