Zeydan'a mazbatasının verilmemesi dünya basınında

Zeydan'a mazbatasının verilmemesi dünya basınında

Van'da yaşanan seçim olayları dünya basınında geniş yer aldı. Reuters, "Türkiye, seçimden iki sonra Kürt belediye başkanını hükümetin adayıyla değiştirdi" başlığıyla verdi.

Van'da Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nden (DEM Parti) Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı seçilen Abdullah Zeydan'ın mazbatasının verilmemesi Reuters, Associated Press (AP) ile AFP gibi yabancı basın kuruluşlarının gündeminde de yer aldı.

Olayı, "Türkiye, seçimden iki gün sonra Kürt belediye başkanını hükümetin adayıyla değiştirdi" başlığıyla okuyucularına ulaştıran Reuters haberde, DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğulları'nın YSK önündeki yaptığı açıklamaya yer verildi.

AP, olaya dair, "Pazar günkü yerel seçimler, geçen yıl düzenlenen cumhurbaşkanlığı ve meclis seçimlerinde kazandığı zaferin ardından Erdoğan ve AK Parti için bir darbe oldu" ifadelerini kullanırken AFP ise, "Pazar günü yapılan yerel seçimlerde, Van'da DEM Parti'den Abdullah Zeydan yüzde 55'in üzerinde oy alırken, seçim otoriteleri son dakika mahkeme kararıyla seçimi iptal etti" diye yazdı.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.