Abdullah Zeydan, Trakya Hakkarililer Derneği'ni ziyaret etti

Abdullah Zeydan, Trakya Hakkarililer Derneği'ni ziyaret etti

HDP Hakkari Eski Milletvekili Abdullah Zeydan Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde faaliyet yürüten Hakkarililer Derneği’ni ziyaret etti.

Kısa süre önce cezaevinden tahliye olan HDP Hakkari Eski Milletvekili Abdullah Zeydan Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde önce HDP Çerkezköy İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etti. Ardından HDP Çerkezköy İlçe Eşbaşkanları ve parti yöneticileri ile birlikte, Trakya Hakkarililer Derneği’nin merkezini ziyaret eden Zeydan ve partililer, burada yaşamlarına Trakya Bölgesindeki çeşitli şehirlerde devam eden Hakkarililer ile bir araya geldi. 

Zeydan ve HDP ilçe örgütünün ziyaretlerinden duydukları memnuniyeti dile getiren Trakya Hakkarililer Derneği Başkanı Servet Yağmur, "Sayın vekilimizin saçları beyazlamış, zayıflamış. Zindanda bir direniş sergileyen herkes gibi Sayın Zeydan da halkı için bu çileyi çekmiştir. Onun gelişi bize Sayın Demirtaş’ın gelişinin müjdesidir’’ dedi.

whatsapp-image-2022-05-27-at-11-29-33.jpeg

Abdullah Zeydan ise bu sıcak karşılamadan dolayı teşekkür ederek, "Biz sizin evlatlarınızız. Evlatlarınız da sizinle gurur duyuyor. Biz böyle onurlu şerefli bir milletin evlatları olduğumuz için şükrediyoruz’’ dedi. 

Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren yaşanan hak ihlalleri sebebiyle birçok yurttaşın çok zor koşullar altında göç etmek zorunda kaldığını söyleyen Zeydan, "Bu elbette onların tercihi değildi, sizin de değildi. Köyünü ilçesini memleketini terkederek buralara gelen yurttaşlarımız çok büyük sıkıntılar çekerek yaşamlarını idame ettirmek zorunda kalıyor. Bugün görüyoruz ki çok şükür bu insanlarımız kendi alınteri ile emekleri ile kimseye minnet duymadan yaşamlarını idame ettiriyorlar. Bunu yaparken de kendi değerlerini kendi dilini, kendi kimliğini, kendi inancını, kendini kültürünü yaşayarak, kendini kültürüne sahip çıkarak bunu başardılar. Dolayısıyla sizin burada verdiğiniz emek çok kıymetlidir. Böylesi yerlerde dernekleşme öncelikle dayanışmayı gerektirir. Bunun bir örneğini burada görüyoruz. Bu tarz dernekler Türkiye’nin demokrasisine ve birlikte onurlu özgür yaşama da büyük katkılar sunacaktır’’ dedi.

whatsapp-image-2022-05-27-at-11-29-21.jpeg

whatsapp-image-2022-05-27-at-11-29-21-2.jpeg

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.