Zeydan: Hakkari halkının iradesine herkes saygı göstermeli

HDP Eski Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, Yeşil Sol Parti’nin Hakkari’de gümrük oyları ile birlikte toplamda 95.742 oy alarak 3 milletvekili çıkardığını, herkesin halk iradesine saygı göstermesini beklediklerini söyledi.

Hakkari Eski Milletvekili Abdullah Zeydan, Milletvekili Adayı Öznur Bartın ile birlikte Yeşil Parti Yüksekova İlçe Seçim Bürosunda seçim sonuçlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Zeydan yaptığı açıklamada cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kaldığını belirterek Hakkari’de halkın Yeşil Sol Parti’ye 3 milletvekili kazandırdığını söyledi. Yoğun ilgi ve fedakarlıktan dolayı halka teşekkür ettiklerini belirten Zeydan, “Yüksekova’da Yeşil Sol Parti, 46.604, AKP: 7461, Hakkari Merkezde Yeşil Sol Parti: 30.084, AKP: 6626, Şemdinli’de Yeşil Sol Parti: 11.276, AKP: 7045, Çukurca’da Yeşil Sol Parti: 4799, AKP: 1863, Derecik’te Yeşil Sol Parti 2521, AKP 6298 oy almıştı. Toplamda Hakkari Genelinde Yeşil Sol Parti 95.300, AKP 29.048 oy almıştır” dedi.

“Gümrük oyları ile birlikte Yeşil Sol Parti 2800 oy farkla 3 milletvekilini de çıkarmıştır”

Hakkari halkının bu iradesinin Yeşil Sol Parti’ye 3 milletvekili kazandırdığını ifade eden Zeydan, “Gümrüklerden AKP’nin 29.048 oyuna ilaveten 1978 oy ilave edilmiştir. Yeşil Sol Parti’ye de 438 oy ilave edilmiştir. Gümrük oyları geldikten sonra Yeşil Sol Parti 95.742, AKP 31.000 oya ulaşmıştır. Sonuçlar gümrük oyları ile birlikte Yeşil Sol Parti 2800 oy farkla 3 milletvekilini de çıkarmıştır” dedi.

AK Parti Milletvekili adaylarına çağrı: Herkes saygı göstermeli

İlçe Seçim Kurulu Başkanlarına ve yetkililere ıslak imzalı tutanaklara sadık kalınması çağrısında bulunan Zeydan şöyle devam etti:

“Bütün ilçelerde toplanan oyların tutanakları sizler tarafından imzalanmıştır ve bizim yetkili kurullardaki arkadaşlarımız tarafından alınmıştır. Bu oyların toplamında herhangi bir değişikliğe gitmek, AKP lehinde artışa gitmeyi ne bu halk ne hukuk ne de adalet kabul eder. Hakkari halkının ortaya koyduğu bu iradeye herkesin saygı göstermesi lazım. Buradan özellikle AKP milletvekili adaylarına da bir çağrıda bulunmak istiyorum. Özellikle birinci sıradaki adaya yapıyoruz. Hakkari halkı bir irade ortaya koymuştur. Herkesin bu karara saygı göstermesi gerekmektedir. Bunun dışında Hakkari halkının iradesini yok sayacak, ayaklar altına alacak bir girişimin içerisinde kimsenin bulunamamasını özellikle bekliyoruz. Tekrar seçim sonuçlarının Hakkari’ye ve Türkiye halklarına hayırlı olmasını diliyoruz.”

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum