Zeydan: Belediyenin güncel borcu 8 buçuk katrilyon

Zeydan: Belediyenin güncel borcu 8 buçuk katrilyon

Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Abdullah Zeydan, belediyenin ilk meclis toplantısında belediyenin güncel borcunun 8 buçuk katrilyon olduğunu açıkladı.

Van Büyükşehir Belediyesi, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi. Yeni dönemin ilk meclis toplantısında, Belediye Eşbaşkanı Abdullah Zeydan başkanlığında yeni yönetim belirlendi.

Zeydan, toplantıda yaptığı konuşmada, 31 Mart yerel seçimlerinde Van başta olmak üzere birçok kentte hukuki ve siyasal darbelerin yaşandığını vurgulayarak, "Van halkının bu adaletsizliğe ve hukuksuzluğa karşı demokratik haklarını kullanarak direndiğini ve bu hukuksuz kararı iptal ettiğini gördük. Bu sadece DEM Partisi'ne oy veren vatandaşlarımızın değil, adaletten ve hukuktan yana olan herkesin duruşunu gösterdiği bir direnişti" dedi.

van-buyuksehir-belediyesi-es-baskani-abdullah-zeydan.jpg

Zeydan, kayyımların ve Ak Parti'li yönetimlerin Van'ın genelinde büyük tahribatlara yol açtığını savunarak, "Van Büyükşehir Belediyesi'nin güncel borcu 8 buçuk katrilyon. Bu borç, 2022 yılında 400 trilyon iken son bir buçuk yılda neredeyse 15-16'ya katlanarak 8 buçuk katrilyona ulaştı" şeklinde konuştu.

Zeydan, belediyenin her kuruşunun hesabının sorulması için hukuki mücadeleyi aktif hale getireceklerini belirtti. Meclis toplantısı, yönetim belirleme ve faaliyet raporlarının incelenmesiyle devam etti.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum