Zeydan: 31 Mart’ta halkımız barışın yolunu açacak

Zeydan: 31 Mart’ta halkımız barışın yolunu açacak

Van'daki Newroz kutlamasında konuşan Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayı Abdullah Zeydan, "31 Mart’ta halkımız barışın yolunu açacak" dedi.

Van'da bu yıl Dem Parti tarafından düzenlenen Newroz kutlaması Van Kalesi’nin yanındaki alanda yapıldı.

Kutlamada tertip komitesi adına konuşan Ebru Demirtepe kutlamaya katılanlara teşekkür etti. Ardından konuşan BDP Van İl Eşbaşkanı Harun Okay, konuşmasında, “Bu topraklarda çok acılar çekildi, çok zülüm gördük. Buna rağmen biz meydanlarda onlara karşı mücadele ediyoruz” diye konuştu.

690x450nc-v-17-03-2024-wan-newroz-konusmalar-kitle-irade5.jpg

Şedal: 31 Mart’tın zaferini şimdiden ilan ediyoruz

DEM Parti Belediye Eşbaşkan adayı Neslihan Şedal, Newroz ateşiyle mücadelelerini günbegün yükselteceklerini belirterek, "Biz bu alandan söz veriyoruz; kayyımları göndereceğiz ve kentlerimizi özgürleştireceğiz. 31 Mart’tın zaferini şimdiden ilan ediyoruz" diye konuştu.

690x450nc-v-17-03-2024-wan-newroz-konusmalar-kitle-irade-17.jpg

Zeydan: 31 Mart, tutsak arkadaşlarımıza özgürlük yolunu açacaktır

Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayı Abdullah Zeydan ise, kayyumların mutlaka gideceğini ifade ederek, "31 Mart’ta halkımız barışın yolunu açacak. 31 Mart, tutsak arkadaşlarımıza özgürlük yolunu açacaktır” diye konuştu.

690x450nc-v-17-03-2024-wan-newroz-bitti11.jpg

Konuşmalardan sonra Newroz ateşi yakıldı. Ardından Helimê Omerî ve Suavi sahne aldı. Kutlama, çekilen halaylarla son buldu.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.