Zelenskiy: Savaş gemilerinin Karadeniz'e girmesi engellenmeli

Zelenskiy: Savaş gemilerinin Karadeniz'e girmesi engellenmeli

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenksiy'le görüştü. Erdoğan, Türkiye'nin 'ateşkes için çaba gösterdiğini' söylerken, Zelenskiy Boğazların kapatılmasından dem vurdu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Rus mevkidaşı Sergey Lavrov'la görüşmesinin ardından, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın da Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenksiy'le görüştüğü açıklandı. İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, görüşmede Rusya’nın Ukrayna’ya askeri müdahalesi ve son gelişmeler ele alındı. Erdoğan'ın "daha fazla can kaybının yaşanmamasını ve Ukrayna’nın daha fazla zarar görmemesini teminen bir an evvel ateşkes ilan edilmesi için çaba gösterdiklerini" ifade ettiği belirtildi.

ZELENSKİY'DEN BOĞAZLARIN KAPATILMASI ÇAĞRISI

Zelenskiy ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Dostum Erdoğan'a ve Trükiye halkına güçlü destekleri için teşekkür ediyorum. Savaş gemilerinin Karadeniz'e girmesinin engellenmesi ile ciddi askeri ve insani destek, Ukrayna için bugün özellikle önemli. Ukrayna halkı bunu unutmayacak" ifadelerini kullandı. 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.