Zelenskiy: Görüşmelerin başarısız olması 3. Dünya Savaşı anlamına gelir

Zelenskiy: Görüşmelerin başarısız olması 3. Dünya Savaşı anlamına gelir

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, CNN International ile söyleşisinde Rusya'yla müzakerelerden anlaşma çıkmamasının 'bir üçüncü dünya savaşının başladığı anlamına geleceğini' savundu.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya ile devam eden görüşmelerin başarısız olması halinde '3. Dünya Savaşı'nın çıkacağını' öne sürdü. Zelenskiy, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le görüşmeye hazır olduğunu söylerken, Moskova'nın bazı taleplerini yerine getirmelerinin mümkün olmadığını söyledi.

CNN International kanalından Fareed Zakaria ile bir söyleşi yapan Zelenskiy, "Putin'le görüşme imkanına sahip olmak için herhangi bir formatı, herhangi bir şansı kullanmamız gerektiğini düşünüyorum ancak bu girişimler başarısız olursa bu bir üçüncü dünya savaşının başladığı anlamına gelir" iddiasında bulundu. Zelenskiy, Putin'i kastederek, "Onunla müzakereye hazırım. Son iki yıldır hazırdım. Müzakereler olmadan bu savaşı bitiremeyeceğimizi düşünüyorum" diye konuştu.

Zelenskiy, Kiev'in NATO üyeliğinden vazgeçmesi, Kırım'ın Rusya toprağı ve Donbass'daki iyi ayrılıkçı cumhuriyetin de bağımsız olarak tanınması yönünde Moskova'dan gelen talepleri de değerlendirdi. Ukrayna Devlet Başkanı, Putin'le müzakerelerde ülkenin toprak bütünlüğü konusunda taviz veremeyeceklerini belirterek, "Bağımsız bir devlet olarak vermeye hazır olamayacağımız ödünler var" ifadelerini kullandı. 

Toprak bütünlüğü ve egemenlik konusunda taviz veremeyeceklerini vurgulayan Zelenskiy, Ukrayna halkının Rusya askerlerini 'çiçeklerle karşılamadığını' belirterek, "Bir diğer ülkenin devlet başkanını herhangi bir şeyi güç yoluyla tanımaya zorlayamazsınız" dedi.

Zelenskiy'nin, "Eğer bir NATO üyesi olsaydık bir savaş başlamazdı. Ülkem, halkım adına bazı güvenlik garantileri istiyorum" sözleri de dikkat çekti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.