Zelal Buldan'dan Adalet Bakanlığı'na: Babam için çektiğim belgeselle yarışmayı kazanır mıyım?

Zelal Buldan'dan Adalet Bakanlığı'na: Babam için çektiğim belgeselle yarışmayı kazanır mıyım?

Öldürülen ve dosyası yargı önünde faili meçhul kalan iş insanı Savaş Buldan'ın kızı Zelal Buldan, Adalet Bakanlığı'nın düzenlediği kısa film yarışmasına katılmak istediğini belirtti.

1994 yılında öldürülen iş insanı Savaş Buldan'ın kızı Zelal Buldan, Adalet Bakanlığı'nın "Önce adalet, önce insan" sloganıyla düzenlediği kısa film yarışmasıyla ilgili Twitter hesabından paylaşım yaptı. 

Babasının anısına "Babam Hakkında: Katarsis" belgeselini hazırladığını hatırlatan Buldan, paylaşımında "Merhaba, Babam için çektiğim Katarsis belgeselinin kurgusunu yaparken kapı çalmıştı, babamın katillerinin yargılandığı davanın karar kağıdıydı. Beraat etmişlerdi. Şimdi o belgesel ile 'adalet' konulu yarışmanıza katılmak istiyorum. Kazanır mıyım sizce?" ifadelerine yer verdi. 

Gözaltında kaybedilen Fehmi Tosun’un eşi Hanım Tosun'un hikayesini anlattığı belgeseli de paylaşan Buldan, Adalet Bakanlığı'na "Tekrar Merhaba, Bir sorum daha olacak, iki film ile katılmamız mümkün ise 816 haftadır 'adalet' arayan, adalet aradığı meydanda oturması bile yasaklanan Hanım Tosun belgeseli ile de katılım sağlamak istiyorum. Kazanır mıyım sizce?" diye sordu.

NE OLMUŞTU?

İş insanları Savaş Buldan, Adnan Yıldırım ve Hacı Karay, 3 Haziran 1994 günü, İstanbul'da bulunan Çınar Oteli’nden çıktıkları sırada kendilerini polis olarak tanıtan kurşun geçirmez yelekli ve silahlı 7-8 kişiyle karşılaştı. Buldan, Yıldırım ve Karay, "ifadelerinizi alıp bırakacağız" denilerek zorla otomobile bindirildi.

Olaydan haberdar olan aileler Bakırköy Cumhuriyet Savcısı ve Yeşilköy Polis Karakolu ile irtibata geçerek yakınlarının kendilerini polis memurları olarak tanıtan kişilerce kaçırıldıklarına dair şikayette bulundular.

Ancak Savaş Buldan, Adnan Yıldırım ve Hacı Karay’ın gözaltına alındıkları reddedildi. Buldan, Yıldırım ve Karay, 4 Haziran 1994 tarihinde saat 20.15 sıralarında Bolu'da işkence yapıldıktan sonra silahla öldürülmüş olarak bulundular. 

Uzun süre sürüncemede bırakılan dosyada, ailelerin ısrarlı başvuruları sonucu 19 Aralık 2013'te yeni iddianame hazırlandı. İddianame Ankara 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ve "Ankara JİTEM Davası" olarak bilinen davaya dahil edildi. 

Yargılamalar sırasında tanık olarak ifade veren eski MİT Kontrterör Dairesi Başkanı Mehmet Eymür; Buldan, Yıldırım ve Karay’ın isimlerinin de olduğu 'Kürt iş insanlarına yönelik ölüm listesi'nin yer aldığı bir belgeyi mahkemeye sundu.

13 Aralık 2019 günü görülen karar duruşmasında, tüm sanıkların beraatine karar verildi. 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum