Zabıtadan Servis Araçlarına Denetim

Zabıtadan Servis Araçlarına Denetim

Hakkari Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından servis araçları denetlendi.

HAKKARİ - Şehir içi toplu taşıma servis duraklarına öğle saatlerinde gerçekleştirilen denetimlerde; araçların koltuk, ayakta taşınacak maksimum yolcu sayısı ve hareket saatleri incelendi. Sürücülerin çeşitli konularda uyarıldığı denetimler esnasında araç sürücüleri de çeşitli konularda sorunlarını dile getirerek, zabıta ekiplerinden ve vatandaşlardan kendilerine yardımcı olmalarını istedi. Çoğu zaman araçta yer kalmadığından yolcu alamadıklarını ifade sürücüler, vatandaşın kendilerine bu tür durumlarda anlayış göstermeleri gerektiğini belirttiler.

Zabıta Komiseri Adi Demir ise, sürücüleri fazla yolcu alınmaması konusunda uyardıklarını belirterek, bundan sonra kurallara uyulmaması durumunda Kabahatler Kanunu’na göre cezai işlem uygulanacağı söyledi.

Hakkari Belediyesi Zabıta Müdürü Naif Yaşar da, amaçlarının şehirdeki servis hizmetlerinin daha sağlıklı ve güvenli bir şekilde yürütülmesi olduğunu ifade etti. Yaşar, “Vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine çarşı merkezi ve mahalle toplu taşıma araçlarına yönelik ekiplerimiz denetim gerçekleştirdi. Araç sürücüleri fazla yolcu almama ve toplu taşıma kurallarına uyma konusunda uyarıldı ve uyulmadığı taktirde cezai işlemlerin uygulanacağı kendilerine bildirildi. Buradan vatandaşlara da uyarımız, hem kendileri hem de araç sürücülerini zor durumda bırakmamaları için lütfen dolu olan araçları durdurmasınlar” dedi.

Zabıtadan Servis Araçlarına Denetim

Zabıtadan Servis Araçlarına Denetim

Zabıtadan Servis Araçlarına Denetim

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum