Yüksekova Mesleki Eğitim Merkezi tanıtım toplantısı yapıldı

Yüksekova Mesleki Eğitim Merkezi tanıtım toplantısı yapıldı

Yüksekova Mesleki Eğitim Merkezi, Milli Eğitim Bakanlığı'nın Mesleki Eğitimi Tanıtma ve Yaygınlaştırma Projesi (METYAP) tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı öncülüğünde ve Yüksekova Mesleki Eğitim Merkezi işbirliğinde devlet desteği ile işletmelerde ara eleman yetiştirilmesi ve işletmelerin mesleki eğitimle ilgili devlet teşviklerinden daha fazla yararlanmasına yönelik hayata geçirilen, Yüksekova Mesleki Eğitim Merkezi, Milli Eğitim Bakanlığı'nın Mesleki Eğitimi Tanıtma ve Yaygınlaştırma Projesi (METYAP) tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Yüksekova Bilim Sanat Merkezi'nin konferans salonunda düzenlenen tanıtım toplantısına; YÜTSO Başkanı Abdurrahman Pınar, Yüksekova Esnaf Sanatkârlar Odası Başkanı Vedat Çoğaç, Yüksekova Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Nurettin Çalış, Yüksekova İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Atael, şube müdürleri, ilçedeki okul müdürleri ve esnaflar katıldı.

Programda Mesleki Eğitim Müdür Yardımcıları Barış Yıldırım ve Samet İrem, 2021 Mesleki Eğitim Tanıtma ve Yaygınlaştırma Programı hakkında sunum gerçekleştirdi.

Ardından toplantıda konuşan YÜTSO Başkanı Abdurrahman Pınar, "Ekonomik başarının temeli, kalifiye elemanların bilgi ve becerisine dayanmaktadır. Bilgili, becerili ve donanımlı kalifiye elamanlar ise ancak mesleki eğitim sayesinde yetiştirilebilmektedir. Ekonomik başarının temeli, kalifiye elemanların bilgi ve becerisine dayanmaktadır. Bilgili, becerili ve donanımlı kalifiye elamanlar ise ancak mesleki eğitim sayesinde yetiştirilebilmektedir. Bu sebeple mesleki eğitimin önemini kabul ediyoruz ve meslek eğitiminin önünün açılmasını destekliyoruz. Dolayısıyla, ülkemizdeki istihdam sorununun başında gelen kalifiye eleman eksikliğinin giderilmesinde meslek eğitimi anahtar olarak görülmelidir. Bu yüzden bölgemizde de mesleki eğitimin avantajları doğru anlatılmalı, gençler meslek sahibi olma yönünde özendirilmelidir. Biz YÜTSO olarak şuanda proje kapsamında açtığımız iki kursla karo fayans kursu ve sıhhi tesisat kurslarında 200 gencimize mesleki eğitim vermekteyiz" diye konuştu.

Toplantı soru ve cevap bölümüyle sona erdi.

y1.jpg

y2.jpg

y3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum