YÜTSO seçimlere hazırlanıyor

YÜTSO seçimlere hazırlanıyor

Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası’nın 1 Haziran’da yapacağı seçimlerin hazırlıkları sürüyor. Seçime “Sarı Liste’yle girecek olan Çağdaş Girişim Grubu yaptığı basın toplantısıyla üyelerini tanıtarak projelerini anlattı.

Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası’nın (YÜTSO) 1 Haziran’da yapacağı seçimlere Sarı Liste’yele girecek olan Çağdaş Girişim Grubu, Cengiz Topel Caddesi üzerindeki Loca Cafe’de verdiği kayvaltıda seçmeniyle bir araya geldi.

1.20130530120520.jpg

Kahvaltı sonrası basın toplantısı düzenleyen Çağdaş Girişim Grubu, 18 kişilik üyelerini tanıttı.

HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN...  

HABERİN GÖRÜNTÜLERİ İÇİN TIKLAYIN...

Ardından Çağdaş Girişim Grubu sözcüsü Sabih Kayhan, seçim sonrası projelerini anlattı. 

Kayhan, başlamış olan barış ve çözüm sürecinin başarıya ulaşması, kalıcı ve gerçek barışın temini için halkın seçilmiş iradesi ile hareket edeceklerini söyledi.

İŞTE ÇAĞDAĞ GİRİŞİMCİ GURUBU'NUN SEÇİM PROJELERİ

BANKA VE KREDİ DESTEĞİ KONUSU

Bankaların tüccarlarımıza özel şartlarda kredi verilmesi için çalışma yapmak.  Yeni açılan İş Bankası Şubesi, Ziraat Bankası ve Halk Bankası şubelerinin oda üyelerine özel imkânlar sunması konusunda çalışmalar yapılacak. Yüksekova’da Denizbank şubesi ve Şemdinli’de Halk Bankası şubesinin 2013 yılı içerisinde hizmete açılması konusunda azami gayret gösterilecek.

HİZMET BİNASI

Esendere Yolu üzerinde Ticaret odasına ait arsa üzerinde yapılan ve kaba inşaatı tamamlanmış olan hizmet binası bir an evvel bitirilip üyelerimize yakışır şekilde lokal, toplantı salonu, idare odaları yapılacaktır. Toplantı salonu odaya bağlı birlik ve kooperatiflerin toplantıları için devamlı hazır halde tutulacaktır.

E-HİZMET

E- Devlet, E- hizmet dönemi başladı. Değişim sürecinde yüz yüze iletişimin dışında e –hizmet konusu takip edeceğimiz konulardan biridir. Bir tuşla siz üyelerimize ulaşma imkanı olacaktır. Ayrıca tüm üye firmalarımızın kendi web sitesini kurma, bu kurulan web sitelerinin odanın web sitesi ile uyumlu hale getirilmesi sağlanacak.

HİZMET ANLAYIŞI

Odaya seçilecek meclis ve yönetim kurulu üyeleri,, genel sekreter ve diğer memurlar hizmete öncelik verecek. Üyelerin maddi ve manevi desteği ile hizmet veren çalışanlar kesinlikle üyelerin her zaman hizmetinde olacak. Onların memnuniyeti önceliğimiz ve en önemli görevimiz durumundadır. Hizmette sınır tanınmayacaktır. Üye memnuniyeti ile ilgili mazeret kabul edilmeyecektir.

ÜYELERİN MADDİ DURUMUNUN TAKİBİ

Üyelerin bilânçolarına göre odaya aidat ödediği bir durumda, durumu kötüleşen, ekonomik krize giren üyelere oda tarafından krizden çıkması için yardımcı olunacak. Odaya ait personelin aylık olarak üyenin mali takibi sayesinde veya üyenin durumunu bizzat bildirmesi durumunda harekete geçilecek. Öncelikle mensubu olduğu meslek gurubunda çözüm aranacak. Bunun dışında banka kredileri ile de farklı çözüm yolları bulunacaktır. Oda üyeleri arasında mesleki dayanışma ön plana çıkarılacaktır.

YÜKSEKOVA’YA 2. NOTER KURULMASI

Yüksekova’da noter sorununun çözümü için daha önce başlatılan ve sonuç alınamayan 2. noterliğin kurulması çalışmalarına tüm hızıyla devam edilecek.

TÜM KAMU KURULUŞLARI İLE DİYALOG

Üyelerimizin rahat çalışması için toplumun her yönüne hitap eden kamu kurum ve kuruluşları ile yakın diyalog kurulacak, bu kurumlar bünyesinde tıkanmalara neden olan sorunların çözümü için çalışılacaktır.

BELEDİYE İLE ÇALIŞMALAR

Kamuoyunun yaşamsal sorunları ile ilgilenen, halkın iradesiyle iş başına gelen belediyelerle, gerek üyelerimizin ve gerekse kamuoyunun yaşamsal sorunları ile ilgili çalışmalarda belediye ile ortak projelere destek verilecektir. Belediyenin semt pazarları, sokakların fiziki yapıları, park sorunu, su, kanalizasyon, alt yapı, çevre ve diğer tüm alanlarda belediye ile ortak çalışılacak.  

TÜM TOPLUMLA TAKİP EDİLECEK PROJELER

Valilikçe ve belediyelerce gerçekleştirilecek projelerin yararlı bir şekilde planlanması, bitmeyen projelerin bitirilmesi, yeni yapılacak projelerin önerilmesi konusunda çalışmalar yapılacak. Örnek olarak, havaalanı, Çürümeye terk edilen kültür merkezi, karayollarının standartlara uygun olarak yapılması, Dilimli barajı, Hakkari üniversitesinin Yüksekova’da kurulacak kampus ve bölümleri için yakın çalışmalar yapılacaktır. Şemdinli ilçemizde de Hakkari üniversitesine bağlı bir meslek yüksekokulu kurulması için ön ayak olunacaktır. Bunun yanı sıra ilimizin tarihi, kültürel, yayla ve diğer tarım ve hayvancılık alanlarında çalışmalar yapılarak bu anlamda projeler üretilecektir. Ekolojik yapısının korunmasına dikkat edilecek.

ÜYELERİN ZİYARET EDİLMESİ

Üyeler yıl içinde mutlaka ziyaret edilecek, sorunların yerinde tespit edilmesine çalışılacak. Her meslek grubunun ilgili Meslek Komitesi başkanı tarafından, periyodik aralıklarla toplantıya alınması sağlanacaktır. Üyelerin tavsiye, öneri ve eleştirileri değerlendirilecektir.

ÜYELERİMİZE PROJE VE MALİ DANIŞMANLIK  

Üyelerimize proje üretmek için bir birim oluşturulacak, Devlet Teşvikleri, SODES, DAKA, AB, Dünya Bankası vb kurumlar tarafından verilen kredi, hibe ve desteklerden yaralanmak için çalışılacak. Gerekirse bu konuda uzman kuruluşlarla ortak çalışma, eğitim ve uygulama çalışmalarına girilecek. Bu konulardaki gelişmeler günlük olarak takip edilecek. Çıkan projeler anında üyelere duyurulacak, yararlanacak üyelerimize teknik destek verilecektir.

YENİ İŞ KOLLARI AÇILMASI İÇİN ARAŞTIRMALAR

Yüksekova ve Şemdinli’de bulunmayan iş kolları araştırılacak, kurumların verdiği mümessillikler, bayilikler anında tüm üyelere duyurulacak ve gerekli teknik bilgi konusunda destek sunulacak.

TÜKETİCİ HAKLARI

Tüketici hakları konusunda hem oda üyelerimize hem de halkımıza yeteri bilgilendirme yapılacak. Üyelerimizin hakları olduğu kadar onlarında sonuçta birer tüketici oldukları hatırlatılacak. Bu nedenle tüketici hakları konusunda gerekli bilgilendirmeler, odamız tüketici hakları hakem heyeti olan üyesi tarafından düzenli yapılacaktır.  

EĞİTİM

Eğitim ve öğretimde mevcut sorunların dile getirilmesi konusunda çalışmalar yapılacak, sınavlarda görülen başarısızlıkların kaynağına inilerek, üniversite ve ilgili kurumlarla çözüm yolları aranacak ve bu çalışmalara halkımız ortak edilecek. Okullarda düzenlenen kültürel, sportif çalışmalar imkanlar ölçüsünde desteklenecek. Eğitim yardımlarına devam edilecek.

SAĞLIK

Sağlık konusunda ilçede yaşanan sıkıntılar dile getirilecek, sorumlu kurumların çalışmalarına destek verilecek. Özellikle Yüksekova Devlet Hastanesi’nde kurulması gereken başta anjiyo bölümü olmak üzere diğer bölümlerin açılması için çaba sarf edilecek. Şemdinli’deki sağlık sorunları aynı şekilde takip edilecek. İlçemizde uyuşturucu müptelası gençlerin tedavi edilmesi amacıyla Amatem biriminin Van Yüzüncü yıl Üniversitesi araştırma hastanesi bünyesinde açılması için çalışma başlatılacak. Devlet hastanesi Tüketici Hakları kurulundaki odamız üyesinin aktif katılımı sağlanacaktır.

ÜNİVERSİTE İLE ORTAK ÇALIŞMALAR

Hakkari üniversitesi Rektörü ve diğer teknik bölümlerin uzmanları ile oda tarafından hazırlanan projeler için destek istenecek, üniversite tarafından uygun projeler üretilmesi için ortak çalışmalar olmak üzere istihdam yaratmak için uygun olabilecek tüm ortak çalışmalar için çalışmalar yapılacak.

SINIR TİCARETİ

İki ülkeye sınırı olan bir ilde sınır ticareti mutlaka aktif olarak açılmalıdır. Sınır ticareti Hakkâri ilinin olmazsa olmazıdır. Derecik ve Üzümlü kapıları acilen açılmalıdır. Dağlıca (Oramar) bölgesinden Irak Kürt Federe Bölgesine bir sınır kapısının açılması için çalışmalar başlatılacak. Esendere gümrük müdürlüğünün modernizasyonu çalışmalarının bu yıl içerisinde başlatılması için TOBB nezdindeki çalışmalara hız verilecek. İlçemizde kurulması kararlaştırılan gümrük müdürlüğünün bu yıl içerisinde her türlü işlemi yapmaya başlaması için ne gerekiyorsa yapılacak.

İŞPORTA SORUNU VE SEMT PAZARLARI

Yüksekova ilçesinde çok büyük bir sorun olarak duran ve hem esnafı hem de tüccarı etkileyen işportacıların kayıt altın alınması, Belediye tarafından daha önce kendileri için inşa edilen çarşıya taşınmaları için belediye ye destek olunacak. Ekonomik canlanma adına semt pazarları kurulması konusunda belediye ye hem proje aşamasında hem de teknik anlamda katkı sunulacak.

KOOPERATİFLER

Bölgemizde kooperatifleşme, güç birliği için yapılacak oluşumlara destek verilecek. Kurulu olanlara yer ve bilgi, birikim paylaşımı yapılacak. Onların sorunlarının takibi konunda yardımcı olunacak.

KADIN GİRİŞİMCİLERİN SAYISINI ARTTIRACAĞIZ

Kadın girişimci sayısının artması için çalışmalar yapılacaktır. Bu anlamda kadın girişimi için altyapı çalışmaları eğitim ve sermaye ile desteklenir hale getirilecektir. Bunun için gerek ülkede ve gerekse yut dışı projelerden azami şekilde faydalanılması sağlanacaktır.

ÇİFTÇİLERİMİZİN SORUNLARI

İlimizin geçmişteki en büyük gelir kaynağı olan hayvancılığı yeniden canlandırmak için çalışmalar yapılacak. Özellikle hayvansal ürün üretecek üreticimiz yakın takibe alınarak, kapasite genişletmeleri, pazar bulma, markalaşma, yeni ve uygun kredilere sahip olmaları için çalışmalar yapılacak. Bu konuda il ve ilçe tarım müdürlükleri, ilçenin ziraat odası ile yakın diyaloglar sürecektir. Hem besi hayvancılığı hem de yayla hayvancılığının geliştirilmesi için yeni hazırlıklar ve çalışmalar yapılacaktır.

İNŞAAT SEKTÖRÜ

Genellikle il çapında veya ilçe merkezinde yapılan ihalelerde çok yüksek derecelerde karşılıklı kırımlara gidilerek adeta bir birlerinin kazanmalarını engelleyen bir yapı görülmektedir. Bu yüksek rekabet ortamının kaldırılması çalışmalar yürütülecek. İlçemizde yer alan müteahhitlerin ortak konsorsiyum ile ihalelere girmeleri konusunda ısrarcı olunacak. Ayrıca ihale alan inşat firmalarının inşat malzemelerini ilçe merkezindeki esnaftan almaları yönünde çalışmalarda bulunulacaktır. İnşaat malzemesi satan üyelerimizin ürünlerini rahat bir mekanda satabilmeleri için inşaatçılar sitesinin kurulmasına yönelik çalışmalar yapılacaktır.

SANAYİ SİTESİ SORUNLARI VE ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ KURULMASI

Yüksekova sanayi sitesi yönetimi ile beraber sorunların tespit edilip çözümü için işbirliği yapılacaktır. Böylece sanayi sitesi erbabına üretim anlayışını kazandıracağız. Organize sanayi bölgesinin kurulması için çalışmalarımızın öncelikleri içinde yer alacaktır.

HUZUR VE GÜVEN ORTAMI

Yıllar boyu çatışma  altında kalan ilimizin ekonomik açıdan çöküşler yaşadığı  gerçeği yadsınamaz.. Ekonomide kalkınma ve sosyal yaşamda kalıcı bir barış adına, odamızın kayıtsız kalması düşünülemez. Elbette tüm sosyal acıların karşısında ciddi bir irade sergileyen halkımızın yarattığı değerler biz sivil toplum kuruluşlarını ilgilendirmektedir. Bu vesileyle bozulan huzur ve güven ortamının temini için tüm demokratik kitle örgütleri ile ortak çalışmalar, basın açıklamaları ve organizasyonlarda yer alınacaktır. Başlamış olan barış ve çözüm sürecinin başarıya ulaşması, kalıcı ve gerçek barışın temini için odamız halkın seçilmiş iradesi ile hareket edecektir. Halkın gerek ekonomik ve gerek psikolojik kazanımlarını boşa çıkartacak dayatmalar ve talepler tümüyle ret edilecek.

30 yıllık savaş döneminin tahribatları sonucu ekonomik bir çöküntü halinde olan bölgemizin yeni süreçle birlikte ekonomide atağa geçmesi için yer altı madenlerin işlenmesi çalışmaları yapılacak, turizm potansiyeli olan ilimizin tanıtımı ve bu alanlarda yatırımlara dönük çalışmalar yapılacaktır.

KÖYE DÖNÜŞLER VE BOŞALTILAN KÖYLERİN YENİDEN EKONOMİYE KAZANDIRILMASI

Bölgemizde boşaltılan köylerin yeniden yaşam alanlarına dönüşmesi, üretim yapılması için bozulan yolların yapılması, su ve enerji eksiklerinin giderilmesi konusunda çalışmalara hız verilecek. Sivil ve resmi çalışmalara da destek verilecektir. Yasaklı yaylaların yeniden normale dönmesi, mayın ve diğer patlayıcıların araziden toplanması, hayvancılık deposu konumunda olan ve ilimizin olmazsa olmazı olan mera ve besi hayvancılığı konusunda projeler üretilecek, üretilen projelere destek verilecektir. Bu bağlamda geliştirilen projelerin gerek ülke içindeki proje kurumlarına ve gerekse uluslar arası boyutta projelerin destekçileri ile iştirakçileri bulunacak, halkın hizmetine sunulacaktır.

Bölgenin doğal varlıklarının yan sanayi ile buluşturulması da çalışma programımızda olacak. Kokulu bitkilerin kozmetik alanla buluşturulması gibi önemli bir projeyi Türkiye ve dünya ticari piyasasına sunma hedefini önümüze koymaktayız.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
32 Yorum