YÜTSO ile Halkbankası arasında protkol imzalandı

YÜTSO ile Halkbankası arasında protkol imzalandı

Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası (YÜTSO) ile Halkbankası arasında tedarik zinciri finansmanı protokolü imzalandı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Türkiye Halk Bankası arasında üst protokolü imzalanan, tedarik zinciri içinde yer alan alıcı ve satıcı firmaların ticari hayatlarını kolaylaştırarak esnek vade ve taksit imkânlarıyla güvenli ticaret sistemi ve tahsilat olanağı sağlayan Paraf KOBİ Kredi Kartı Güvenli Tedarik Zinciri Finansmanı protokolü Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odasında, Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Pınar ve HalkBank Yüksekova Şube Müdürü Atilla Baykar tarafından imzalandı. İmza Törenine YÜTSO Meclis Başkanı İzzettin Metin ve banka yetkilileri de eşlik etti.

Satıcıya tahsilat güvencesi, alıcıya da 18 aya kadar vade imkânıyla ödeme esnekliği sunan anlaşmadan TOBB çatısı altındaki 1,5 milyon işletme yararlanabilecek.

İmzalanan Paraf KOBİ Kredi Kartı Güvenli Tedarik Zinciri Finansmanı protokolüne göre protokol, kart sahiplerine yapacakları satın alımlarda, esnek taksit ve vade imkânı sağlayacak.

Paraf KOBİ Kredi Kartının satıcı ve alıcı firmalar için sağladığı avantajlar şöyle sıralandı:

- Satıcı firmalar, peşin, taksitli veya vadeli mal ve hizmet satışı ve müşterilerin nakit döngülerine göre 4 farklı modelde çoklu vadede POS ile satış yapma imkânı elde edecek.

- Para transferi, çek, senet, teminat mektubu yerine Paraf Ticari Kredi Kartları ile tahsilatın yapılması sayesinde operasyonel risk ve finansman maliyetleri ortadan kalkacak.

- Sadece satıcı firma özelinde kullanılabilecek özel Paraf Ticari Kredi Kartı limiti ile satıcı firmaların tahsilatları güvence altına alınacak. Gerektiğinde kapalı devre çalışan, sadece üye iş yerinde geçerli limit tanımı ile müşteri sadakati sağlanacak.

- POS satışlarından oluşan tutarların teminat olarak kabul edilmesiyle daha uygun maliyetli kredi imkanının yanı sıra muhasebe ve kayıt kolaylığı tanınacak.

- Alıcı firmalar ise finansmana kolay erişim imkânı sağlarken, maliyetsiz, vadeli mal alma fırsatı elde edecek.

- Mal ve hizmet alımlarında 540 güne varan taksit, vade veya esnek vade imkanının yanı sıra kredi, çek, senet, teminat mektubu yerine Paraf Ticari Kredi Kartları ile kolay ve uygun maliyetli ticaret imkanı sağlanacak ve nakit taşıma riski gibi operasyonel riskler ortadan kalkacak.

- Alıcılar, mal alım ve ödeme kayıtlarını düzenli olarak takip etme ve muhasebeleştirme kolaylığı elde edecek.

YÜTSO Başkanı Abdurrahman Pınar imza töreninde yaptığı açıklamada, “Üyelerimizin menfaati doğrultusunda yapılan her faaliyete destek vermeye devam edeceğiz. Pandemi sürecinde üyelerimizin yaşamış oldukları sıkıntıların bu protokolle biraz daha hafifleyeceğini düşünüyorum ve hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

254035.jpg

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.