YÜTSO: Geçiş Belgesi ve Sayısal Takograf kartı işlemlerine başladık

YÜTSO: Geçiş Belgesi ve Sayısal Takograf kartı işlemlerine başladık

Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası (YÜTSO), Uluslararası Geçiş Belgesi (DOZVALA) ve Sayısal Takograf (Dijital Ehliyet) kartı gibi işlemlerini yapmaya başladıklarını açıkladı.

Daha önce Geçiş Belgeleri en yakın Gümrük Kapısı olan Doğu Beyazıt- Gürbulak’tan verilmekteydi.  Esendere Gümrük Kapısından Uluslararası Tır geçiş belgelerinin verilmesi için başvuru yapan Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası, Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) tarafından geçiş belgesi vermeye yetkilendirildi. 

Konuyla ilgili açıklama yapan YÜTSO Başkanı Abdurrahman Pınar, “Uzun uğraşlar sonunda Birlik Başkanımız Sayın Rıfat Hisarcıklıoğ'nun da katkılarıyla 365 oda/borsa arasında yetki alan ikinci ilçe olmanın gururunu yaşıyoruz. Geçiş Belgelerinin sınır ticaretimize ve ilçemiz ekonomisine olumlu katkıları olacaktır.

Ayrıca, YÜTSO olarak hizmetlerimize bir yenisini daha eklemenin heyecanı içerisindeyiz. Yine çalışmalarımız sonucunda en yakın il olan VAN TSO tarafından verilmekte olan Sayısal Takograf (Dijital Ehliyet) kartı bundan böyle YÜTSO'dan alınabilecek. Üyelerimiz bu kart için şehir dışına çıkmak zorunda kalıyorlardı. Bu hizmet ile üyelerimizin zaman ve para kaybını önleyerek hizmeti ayaklarına getirdik” dedi.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum