Yusuf Nazik'e 53 kez müebbet istendi

Yusuf Nazik'e 53 kez müebbet istendi

Reyhanlı saldırısı şüphelisi için 53 kez ağırlaştırılmış müebbet istendi.

Reyhanlı saldırısının planlayıcısı olduğunu itiraf eden ve MİT operasyonuyla Türkiye’ye getirilen Yusuf Nazik hakkında 53 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi.

Ne olmuştu?

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde 11 Mayıs 2013’te 52 kişinin hayatını kaybettiği ve çok sayıda kişinin yaralandığı iki ayrı bombalı saldırı gerçekleştirilmişti. Saldırıda yaralanan bir kişinin daha sonra vefatıyla hayatını kaybedenlerin sayısı 53’e yükselmişti. Reyhanlı Belediyesi yanı ile PTT binası önünde gerçekleşen patlamalarda 912 konut, 891 iş yeri ve 148 araç zarar görmüştü. Bombalı saldırılarla ilgili 33 kişinin yargılandığı davada, saldırının faili ve planlayıcısı olmakla suçlanan Nasır Eskiocak’ın da aralarında bulunduğu 9 sanığa 53 kez ağırlaştırılmış müebbet, 13 sanığa da 15 ile 22 yıl 6 ay arasında değişen sürelerde hapis cezası verimişti. THKP/C Acilciler örgütü lideri Mihraç Ural ve Yusuf Nazik’in de aralarında bulunduğu 8 sanığın dosyası ayrılmıştı. (DHA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.