Yunanistan'da 3 bin 168 bina yıkılacak

Yunanistan'da 3 bin 168 bina yıkılacak

Yunanistan hükümeti, 91 kişinin hayatını kaybettiği yangında kaçış yollarını kapattığı belirtilen kaçak yapılar için harekete geçti. 3 bin 168 bina, imar barışıyla izin alınmış olsalar bile, yıkılacak.

En az 91 kişinin öldüğü yangın faciasından sorumlu tutulan Yunanistan hükümeti, ülkede yıllardır eleştirilen imar politikalarına el attı.

Yangının vurduğu Mati bölgesindeki kaçak yapıların çıkış yollarını kapattığı ortaya çıkarken, çok sayıda binanın imar affıyla sonradan izin almış olsalar bile yıkılacağı açıklandı.

Yunanistan Şehircilik ve Enerji Bakanı Yorgos Stathakis, tüm ülkede ormanlık alanlar ile sahil yerlerinde usulsüz ve izinsiz inşa edilen toplam 3 bin 168 binanın yıkılacağını duyurdu. Yıkım işlemlerine hemen başlanacağını duyuran Stathakis, “2020 yılında hiçbir usulsüz yapı kalmayacak”dedi.

‘SONRADAN İZİN VERİLENLER DE YIKILACAK’

Stathakis, 3 bin 168 binanın, sonradan izin çıkartılmış olsa bile yıkılacağını söyledi. Yunan Bakan, binalardan 2 bin 500’ünün ormanlık alanlarda ve dere yataklarında, 668’inin de sahil ve kumsallarda inşa edildiğini belirtti.

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras da önceki gün yangın bölgelerini ziyareti sırasında, “Siyasi maliyeti ne olursa olsun yasa dışı inşa edilen yapıların yıkımına derhal başlanacak” demişti.

Yunanistan hükümeti, yangın mağdurlarına da acil ihtiyaçlarını karşılamak için ilk aşamada 5 ila 10 bin Euro arasında değişen mali yardımlar yapmıştı. (BBC Türkçe)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.