Yunanistan yangınları: 18 cansız beden bulundu, 250 mülteci sınırda mahsur kaldı

Yunanistan yangınları: 18 cansız beden bulundu, 250 mülteci sınırda mahsur kaldı

Yunanistan-Türkiye sınırında mahsur kalan mülteciler yangının yaklaştığını duyurarak yardım istedi. Yangın bölgesinde tespit edilen 18 cansız bedenin de mültecilere ait olabileceği açıklandı.

Yunanistan’da orman yangınları devam ederken, Türkiye sınırındaki Meriç nehrinde bulunan adacıklarda 250 kadar mültecinin mahsur kaldığı duyuruldu. Öte yandan yangın bölgesinde tespit edilen 18 cansız bedenin de mültecilere ait olabileceği açıklandı.

Mültecilerle dayanışma örgütü “alarm phone”nun Twitter’dan yaptığı uyarıda, yangınların bölgeye yaklaştığı ve mültecilerin tehlike altında olduğu bildirildi.

Paylaşımda, “250 kişiden oluşan 2 grupla temas halindeyiz! Gruplardan biri yakınlarda devam eden yangınların videosunu paylaştı. Diyorlar ki ‘Yangınlar artık bize çok yaklaşıyor. Mümkün olan en kısa sürede yardıma ihtiyacımız var!’”

İkinci bir paylaşımda da “Orman yangınları yaklaştıkça ve hava nefes alınamaz hale geldikçe hayatlarından endişe ediyorlar. Yardım çığlıkları yetkililer tarafından günlerdir cevapsız bırakılıyor. @‌hellenicpolice (Yunanistan polisi) Onları terk etmeyin, diğer herkesle birlikte tahliye edin!” denildi.

İTFAİYECİLER 18 CANSIZ BEDEN BULDU!

Öte yandan Yunanistan'ın kuzeydoğusundaki bir bölgede 18 kişinin cansız bedeninin bulunduğu açıklandı.

Yetkililer, cansız bedenlerin Yunanistan'ın Türkiye ve Bulgaristan sınırlarına yakın Dedeağaç'ın Avanta bölgesinde bir barakanın yakınında bulunduğunu ve bir afet kurbanı tespit ekibinin cesetlerin kimliklerini tespit etmeye çalıştığını söyledi.

İtfaiye sözcüsü Ioannis Artopios, birkaç gündür kontrol altına alınamayan yangının devam ettiği bölgede kayıp ihbarı yapılmadığı için ölenlerin Türkiye’den giriş yapan mülteciler olma ihtimalinin bulunduğunu söyledi.

AFP’ye konuşan bir itfaiye sözcüsü, son 24 saat içinde 60’tan fazla yangın çıktığını ve altı ülkenin Avrupa Birliği’nin sivil koruma mekanizması aracılığıyla yardım gönderdiğini söyledi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.