Yunanistan Sivil Savunma Bakanı istifa etti

Yunanistan Sivil Savunma Bakanı istifa etti

Yunanistan'da yaşanan yangın faciası nedeniyle Sivil Savunma Bakanı Nikos Tokas, istifa etti. Tokas, yangına müdahale konusunda önemli bir hatalarının olmadığını savundu.

Yunanistan Sivil Savunma Bakanı Nikos Toskas, en az 88 kişinin hayatını kaybettiği yangın nedeniyle istifa etti. Tokas, “Yangına müdahale noktasında önemli bir hatamızı bulamıyorum” dedi.

BBC Türkçe’den Stelyo Berberakis’in haberine göre, başkent Atina yakınlarında çıkan ve en az 88 kişinin ölümüne neden olan yangınla ilgili olarak Sivil Savunma Bakanı Nikos Toskas görevinden istifa etti.

Toskas, facianın büyük boyutlara ulaştığı ilk gün istifasını sunmuş ancak Başbakan Aleksis Çipras, istifayı kabul etmemişti. Nikos Toskas istifa açıklamasında, “Bu denli çok insanın hayatını kaybetmiş olması benim devam etmeye olan isteğimin önüne geçti” dedi.

İstifası Çipras tarafından kabul edilen Toskas, yangına müdahale konusuna hataları olmadığını iddia etti.

Tokas, “Hatamız ve sorumluluklarımız konusunda vicdani bir sorgulama yapıyorum ve size kriz merkezinde birinci elden bulunan bir kişi olarak söyleyebilirim ki, yangına müdahale noktasında önemli bir hatamızı bulamıyorum” ifadelerini kullandı.

MUHALEFET: SORUMLULUK HÜKÜMETİN TÜMÜNE AİT

Ana muhalefetteki Yeni Demokrasi Partisi, Toskas’ın istifasının 11 gün sonra kabul edilmesinin tatmin edici olmadığını ve asıl sorumluluğun hükümetin tümünde olduğunu savundu.

Hükümet yetkilileri ise hızı 120 kilometreye ulaşan yangında etkili bir tahliye çalışması yapmanın güç olduğunu savunuyor.

Yangında hayatını kaybeden 88 kişinin önemli bir kısmının çocuktu. Hastanelerde 40 kişi tedavi altında bulunuyor. Bir kişi de halen kayıp.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.