Yüksekova’da öğrencilere YKS öncesi motivasyon ve bilgilendirme semineri

Yüksekova’da öğrencilere YKS öncesi motivasyon ve bilgilendirme semineri

Yüksekova'daki özel uygulama okulunda Engelliler Haftası kapsamında öğrencilere seminer verildi. Sınav stresiyle başa çıkma ve özel eğitim kariyer fırsatları konuları ele alındı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, özel uygulama okulunda sözel ve eşit ağırlık alanında YKS'ye girmeyi hedefleyen ve özel eğitim düşünen öğrencilere, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında seminer düzenlendi. Seminerde, Okul Müdürü Mehmet Cezmi Onat, Müdür Yardımcısı Rauf Bilici ve otizm öğretmeni Büşra Dalgıç öğrencilere konuşma yaptılar.

whatsapp-image-2024-05-15-at-22-21-13.jpeg

Mesleğin olumlu ve olumsuz yanları aktarıldı

Halk Eğitim bünyesinde açılan Yüksekova Destekleme Kursu öğrencileri ve Selahattin Eyyubi Kız Meslek Lisesi öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşen seminerde, özel eğitim alanında çalışan öğretmenler, mesleğin olumlu ve olumsuz yanlarını öğrencilere aktardılar.

whatsapp-image-2024-05-15-at-22-21-11.jpeg

Sınav stresiyle alakalı motivasyon verildi

Yüksekova'da yıllardır sınav yapılmaması nedeniyle öğrencilerin başka şehirlerde sınava girmek zorunda kaldıkları belirtilirken, artık sınavların Yüksekova'da yapılacak olmasının öğrencilerin stresini azaltacağı vurgulandı. Öğrencilere, sınav stresiyle nasıl başa çıkılacağı konusunda motivasyon verildi.

Öğrencilerle yapılan söyleşide, neden özel eğitim okumak istedikleri ve bu bölümün gelecek için avantajlı bir meslek olacağı hakkında bilgi alışverişi yapıldı.

whatsapp-image-2024-05-15-at-22-21-10.jpeg

Özel eğitim okumak isteyen öğrencilere, bu mesleğin hassasiyeti ve dezavantajlarının olduğu, görme ve zihinsel engelli bireylerle nasıl iletişim kurulması gerektiği gibi konularda temel bilgiler verildi. Ayrıca, bu bireylerin toplumda yaşadıkları zorluklar uygulamalı olarak anlatıldı.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.