Yüksekova'da Spor Bilimleri Fakültesi açılmasını ne engelledi?

Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Özdemir ile Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Vedat Çoğaç, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Ömer Pakiş’i makamında ziyaret etti.

Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Özdemir,  Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Vedat Çoğaç, eğitimle alakalı yönetim kurulu üyeleri, meclis başkanları ve muhtarlar Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Ömer Pakiş’i ziyaret etti. 

'Spor Fakültesi için gerekli altyapının olmadığı söylendi'

Yüksekova'da açılması beklenen Spor Bilimleri Fakültesi'nin neden iptal edildiğine dair bilgi almak üzere rektör Pakiş'i ziyaret ettiklerini belirten Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Özdemir, "Rektör Hocamız şu an Yüksekova'da mevcut koşulların Güzel Sanatlar Fakültesi açmaya müsait olduğunu söyledi. Spor Fakültesi için gerekli altyapının olmadığı söylendi. Bizler de katkı sunup, gerekli yerlere gideceğimizi söyledik. Rektörümüz memnuniyetini ifade etti. İnşallah kısa zamanda Spor Fakültesi’ni de Yüksekova’ya kazandıracağız” dedi.

'Bir siyasi güç ya da bir baskı mı oluştu?'

Esnaf Odası Başkanı Vedat Çoğaç ise Spor Fakültesi açılması için çalışma yapılırken neden kararın değiştirildiğini öğrenmek üzere Hakkari'ye geldiklerini belirterek, "Bununla ilgili acaba ne değişti? Burada bir siyasi güç ya da bir baskı mı oluştu? Bununla ilgili bilgi almaya geldik. Yeterli potansiyelin oluşmadığı, altyapının olmadığı söylenildi. Sayın Rektör Bey’den samimi bir görüş aldık. Takibini yapacağız, gerekirse bir lobi oluşturup Ankara’ya kadar gideceğiz. Umarım etkili oluruz. Katkı sunan arkadaşlara ve bizi kabul eden Rektör Bey’e teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum