Yüksekova'ya Çekya'dan gelin

Yüksekova'ya Çekya'dan gelin

Yüksekovalı Ferdi Kurt (26), 10 yıl önce Antalya'da bir otelde garsonluk yaparken tanıştığı Çekya vatandaşı Barbora Vaclavikova (24) ile dünya evine girdi.

Çekyalı Barbora Vaclavikova, 6 yıl önce tatil için geldiği Antalya'da bir otelde garson olarak çalışan Yüksekovalı Ferdi Kurt ile tanıştı. Sık sık telefonla görüşerek bağlarını koparmayan ikili, bir süre önce de evlilik kararı alıp, damadın ailesini yaşadığı Yüksekova'da dünya evine girdi.

Barbora Vaclavikova, büyük mutluluk yaşadığını belirterek, "6 yıllık bir beraberliğin ardından evlenmeye karar verdik. En çok da düğüne gelen kalabalık beni şaşırttı. Ferdi'yi ülkeme götürdüm ailemle tanıştırdım. Sonra beni istemek için Çekya'ya geldiler. İkimizin mutluluğu için kabul ettiler. Yüksekova'ya gelin geldiğim için çok mutluyum yeni ve kalabalık bir ailem oldu" dedi.

Damat Ferdi Kurt ise, 'Beraberliğimiz aşka dönüştü. Ailesi il tanışmak için Çekya'ya gittim. Orda kalarak eşimle beraber iş yeri açtık. Evlenmeye karar verdik. Sonra ailelerimizi tanıştırdık. Ailem gelip, Barbora'yı ailesinden istedi. Geçen sene nişan yaptık. Düğünü de Yüksekova'da yapmaya karar verdik. Düğünden sonra Çekya'da yaşayacağız" diye konuştu.

YÜKSEKOVA'YA ÇEKYA'DAN GELİN

YÜKSEKOVA'YA ÇEKYA'DAN GELİN

YÜKSEKOVA'YA ÇEKYA'DAN GELİN

YÜKSEKOVA'YA ÇEKYA'DAN GELİN

YÜKSEKOVA'YA ÇEKYA'DAN GELİN

YÜKSEKOVA'YA ÇEKYA'DAN GELİN

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
  • Mehmet / 28 Temmuz 2021 11:36

    Dinine kültürüne bağlı kalmak kaydıyla tebrikler ve mutluluklar diliyorum

    Yanıtla (0) (0)
  • Ertoşi emrh / 27 Temmuz 2021 08:58

    Almanlar'dan sonra Çekyalı gelinin Annesine'de kiras fistan giydirdik ya helallll bizlere :)

    Yanıtla (2) (0)
  • durum vahim / 27 Temmuz 2021 03:12

    bu gidisle yüksekovanin bir cok genci yabanci kizlar ile evlenecek .. geverli kizlarin burunlari bi havada sanki sultanin kizlari

    Yanıtla (0) (2)
  • Ali / 26 Temmuz 2021 22:39

    Cem yılmazın dediği gi i Nasıl bir yokluk hali be adam..

    Yanıtla (2) (0)
  • Gever / 26 Temmuz 2021 22:12

    Cekyaya damat desek daha dogru olacak:( diliyorum ilerde Yüksekova'ya yerlesirler işyerlerinin bir bayisini de Gever'de açarlar çok daha iii olur damat salsepik gelin de grasfistan giyse daha güzel tanıtmış olurlardı Gever'in kutsal adetlerini baksaniza gelinin annesi ne kadar xwes

    Yanıtla (3) (0)