Yüksekova'ya Alman Gelin

Yüksekova'ya Alman Gelin

Kırgızistan’da eğitim gördükleri üniversitede tanışan Yüksekovalı Yalçın ile Alman asıllı Kristina Yüksekova’da yapılan düğünle hayatlarını birleştirdi.

Haber: Erkan Çapraz - YÜKSEKOVA HABER

Kırgızistan'da eğitim gördükleri üniversitede tanışıp 1 yıl süren beraberliğin ardından hayatlarını birleştirme kararı alan Yüksekovalı Yalçın Ören ile Alman asıllı Kristina Raimer Yüksekova Cumhuriyet Mahallesi'nde yapılan düğünle hayatlarını birleştirdi.

Kırgızistan'da Coğrafya bölümünü okuyan Yalçın Ören, Kristina ile yaklaşık 1 yıl önce üniversitede tanıştığını belirterek, “İlk gördüğümde ondan çok hoşlandım. 1 yıl süren beraberliğin ardından evlenme teklifi ettim kendisi de kabul etti. Ardından Yüksekova'ya gelerek örf ve adetlerimize göre evlenmeye karar verdik.”dedi.

Babası Alman annesi Ukrayna asıllı olan Kristina ise, Yükekova'yı çok güzel bulduğunu belirterek, “Ailem Kırgızistan'da yaşıyor. Türkiye'ye ve Yüksekova'ya ilk kez geliyorum. Yüksekova'yı çok beğendim. Çok iyi insanlar yaşıyor. Buranın adetleri de çok hoşuma gitti. Yüksekova'ya geldiğim için çok mutluyum.”dedi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.