Yüksekova’nın lavaş ekmeği hem bölgede hem de yurt dışında tercih ediliyor

Yüksekova’nın lavaş ekmeği hem bölgede hem de yurt dışında tercih ediliyor

Yüksekova’da 20 yıldır lavaş ekmeği üreten Yasin Ağralı, günlük 1700 ekmek çıkararak hem Türkiye’nin birçok iline hem de Irak, İran, Suriye ve Avrupa’ya gönderiyor.

Yüksekova’da yaklaşık 20 yıldır lavaş ekmeği üretimi yapan Yasin Ağralı, günlük ortalama 1700 adet ekmek ürettiklerini belirtti.

whatsapp-image-2025-09-24-at-22-03-50-1.jpegLavaş ekmeğinin sade ve katkısız olması sayesinde özellikle lokantalar ve bireysel müşteriler tarafından tercih edildiğini vurgulayan Ağralı, ürünlerini Türkiye'nin birçok iline ve yurt dışına gönderdiklerini söyledi.

whatsapp-image-2025-09-24-at-22-03-50-2.jpeg

Ağralı, "Sade ve doğal olduğu için bu lavaş ekmeğimizi hem lokantalara hem de Yüksekova’daki müşterilerimize satıyoruz. Türkiye’nin birçok iline gönderiyoruz. Aynı zamanda Irak, İran, Suriye ve Avrupa ülkelerine de ulaştırıyoruz" dedi.

whatsapp-image-2025-09-24-at-22-03-50.jpeg

Ekmeğin en önemli özelliğinin bayatlamaması olduğuna dikkat çeken Ağralı, kepekli ve değirmen unu kullandıklarını belirterek, "Şekeri olan, diyabet hastaları için özellikle tercih ediliyor. Buradan uçakla götüren de oluyor, biz de kargo ile gönderiyoruz" ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2025-09-24-at-22-03-50-3.jpeg

Lavaş ekmeğinin gördüğü ilgiden memnuniyet duyduğunu dile getiren Ağralı, “Bu mesleği yaklaşık 20 yıldır sürdürüyorum. Bu saatten sonra da bırakmayı düşünmüyorum. Lavaş ekmeğimizin bu kadar rağbet görmesinin en önemli sebebi doğal olmasıdır. İnsanlarımız bunu alıp götürüyor, dış ülkelere kadar gitmesi bizi mutlu ediyor” diye konuştu.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum