Yüksekova’nın İpekyolu Caddesi toz ve ilgisizlikle boğuşuyor

Yüksekova’nın İpekyolu Caddesi’nde altyapı çalışmaları sonrası onarılmayan parke taşları ve oluşan toz, esnaf ve vatandaşların tepkisine yol açtı.

Yüksekova’nın tarihi İpekyolu Caddesi’nde aylardır süren çalışmalar sonrası parke taşlarının onarılmaması, esnaf ve vatandaşların tepkisine yol açtı. Toz ve duman nedeniyle insanların yürümekte zorlandığını belirten esnaf, sorunun çözülmesini istiyor.

whatsapp-image-2025-08-31-at-08-34-57-1.jpeg

“Yaklaşık 1,5 aydır herhangi bir işlem ve çalışma yapılmadı”

Yüksekova’nın en işlek noktalarından biri olan İpekyolu Caddesi’nde elektrik dağıtım şirketinin yeraltı çalışmasının ardından kaldırılan parke taşlarının aylardır onarılmadığını dile getiren esnaf Fatih Geylani, durumdan duyduğu rahatsızlığı şöyle ifade etti:

“Biz yıllardır bu sıkıntıyı yaşıyoruz. Yüksekova’nın tarihi İpek Yolu’nda olmamıza rağmen burada güzel kaldırımlar, yaya yolu, bisiklet yolu yapıldı. Ancak en son elektrik dağıtım şirketi bu elektrik yeraltı taşıma çalışmasını yaptıktan sonra parke taşları kaldırıldı. Yaklaşık 1,5 aydır herhangi bir işlem ve çalışma yapılmadı. Paket taşlar etrafa saçılmış durumda, toz duman içerisindeyiz. İnsanlar rahat yürüyemiyor, dışarıda oturamıyoruz.”

whatsapp-image-2025-08-31-at-08-34-58.jpeg

“İnsanlar özellikle İpekyolu Caddesi’nde gezmek dahi istemiyor”

Yapılan yatırımlara rağmen ilgisizlik yüzünden insanların caddede dolaşmak istemediğini belirten Geylani “Bu sorunun bir an önce çözülmesini istiyoruz. Yıllardır söylüyoruz, yıllardır derdimizi anlatıyoruz ama maalesef hiçbir çözüm bulunamadı. Yüksekova’da insanlar özellikle İpekyolu Caddesi’nde gezmek dahi istemiyor. Güzel kaldırımlar olmasına rağmen bu tozdan dumandan ciddi şikayetler var.” şeklinde konuştu.

whatsapp-image-2025-08-31-at-08-34-57.jpeg

“Yüksekova sahipsiz maalesef”

Caddedeki orta refüjün de bakımsız olduğunu vurgulayan Geylani, ağaçlandırma çalışmalarının da sonuç vermediğini aktardı. Geylani “Orta refüjün hali zaten malum. Yıllardır söylüyoruz; bir çimleme olabilir, bir ağaçlandırma olabilir. Geçen ağaçlar ekildi, kurumaya başladı. Gecenin bir vaktinde yapılan ağaç dikim çalışması sonrası ağaçlar kurudu, sonra söküldü. Yüksekova sahipsiz maalesef. Dileriz ki Yüksekova’nın bir an önce sahipleri çıkar ve bu problemler çözülür.” diye belirtti.

whatsapp-image-2025-08-31-at-08-34-58-1.jpeg

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum