Yüksekova'nın İpekyolu Caddesi çirkin görüntüden kurtulacak

Hem uluslararası bir yol olması hem de şehir merkezinin Cengiz Topel Caddesi’nden buraya doğru genişlemesi bakımından Yüksekova’nın can damarı konumunda olan İpek Yolu Caddesi’ndeki elektrik direklerinin kaldırılması çalışmasına başlandı.

Geçtiğimiz aylarda, bu yıl içinde Yüksekova’da bir çok yenileme çalışması ve yatırım yapacaklarını açıklayan VEDAŞ Hakkari İl Müdürü İbrahim Halil Ağacanoğlu, İpek Yolu Caddesi’ndeki çalışmalarla ilgili yaptığı yeni açıklamada 2024 yılı yatırım bakım ve onarım bütçelerinin ‘önemli bir kısmını Yüksekova’ya ayırdıklarını’ ifade etti.

"Alternatif besleme yapabileceğimiz hatlar tesis edeceğiz"

Yüksekova Haber'e açıklamalarda bulunan Ağacanoğlu, İlçenin şehir merkezinde bulunun Özgürlük Meydanı ile Cezaevi Kavşağı arasındaki havai hatları da yer altına alacaklarını belirterek, "Yüksekova şehir merkezinde enerji kesintisi yaşanmaması için alternatif besleme yapabileceğimiz hatlar tesis edeceğiz. İpek Yolu’nun Sanayi Kavşağı’na kadarki bölümünde de yine havai hatlarımızı yer altına alacağız. Havai hatları yer altına alarak hem şebekemizi mevsimin olumsuzluklarına karşı korumuş oluyoruz hem de kentin estetik görünümüne katkı sağlamış oluyoruz" dedi.

vedasss.jpeg

Sokak aydınlatmaları için 2 proje ihale sürecinde

Cadde ve sokak aydınlatmaları ile ilgili iki projelerinin ihale sürecinde olduğunu da açıklayan Ağacanoğlu, "Yüksekova ilçemizde cadde ve sokak aydınlatmalarımızı artırmak amacıyla da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. TOKİ bölgesinde aydınlatma tesisi yaparak bu bölgelerdeki cadde ve sokaklar aydınlatılacaktır. Projelerin ihale sürecinin tamamlanmasının ardından belirtilen çalışmalar sahada gerçekleştirilecektir" şeklinde konuştu.

İpekyolu Caddesi üzerinde elektrik direklerinin kaldırılması ve enerji hatlarının yer altına alınması çalışmaları kapsamında dün itibariyle ölçüm çalışmaları başlatıldı.

Konuyla ilgili görüştüğümüz vatandaşlar, şehrin yeni bir vitrini olacak İpekyolu Caddesi üzerinde VEDAŞ'ın yapacağı uygulamanın geç kalınmış bir uygulama olduğunu söylediler.

 Yüksekova Haber
 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum